Szalai Ádám mentalitása szintlépés lenne az NBI-nek

Másfél év múlva, akár meg is valósulhat a hazatérés.


A 61-szeres magyar-válogatott Szalai Ádám, hétfői szabadnapját a jótékonyság jegyében töltötte.

Az általa életre hívott, már két éve működő Játékidő Alapítvánnyal délután a fővárosi Szent János Kórház felé vette az irányt, ahol az intézmény gyermeksebészeti és traumatológiai osztályának adományozott az alapítvány jóvoltából egy betegirányító és sorszámkiosztó automatát, valamint a hozzá tartozó képernyőt.


Ezt követően beszélt jelenlegi helyzetéről a Mainz klubjánál, a válogatottról és szót ejtett az esetleges hazatérésről is a későbbiekben.

"Jelenlegi helyzetük alapján nem lehet más célunk, mint a bentmaradás. Van még egy másfél éves szerződésem, és azon vagyok, hogy ezt az időszakot ki is töltsem és remélhetőleg ezt az első osztályban tehetem majd meg. "

Arra, hogy el tudja-e képzelni magát a magyar bajnokságban a következő években, meglepődve válaszolt.

"Minden erőmmel a Mainz csapatára koncentrálok, most jelenleg a bentmaradás a cél, aztán majd meglátjuk mit hoz a jövő."

Természetesen szót ejtett a magyar válogatottról is, ugyanis mindössze két mérkőzés választja el az Európa-bajnoki részvételtől a csapatot. A Nemzetek Ligája rájátszásban március 26-án Bulgáriát kellene legyőzni, és ezt követően az Izland-ROmánia meccs győztesét.

"Sokan már befejezték a válogatott karriert, és van pár újonc is. Itt egy lehetőség, hogy kijussunk és megpróbálunk ezzel élni is. Szeretnék én is a legjobb formámmal hozzájárulni a csapat teljesítményéhez majd." - mondta.

Forrás: m4sport.hu

Borítókép: Facebook/Szalai Ádám

 

 

Videók