Sokk: bunda volt a válogatott Andorra elleni veresége?

Hihetetlen feltételezés.


 

Egy sportfogadással foglalkozó szakportál szerint az illetékes hatóságoknak vizsgálniuk kellene, hogy nem áll-e vesztegetés a magyar válogatott meglepő andorrai veresége mögött - írja az inforadio.hu. 

 

A gyanút a fortunaweb.hu szerint már a csapatkapitány, Dzsudzsák Balázs mérkőzés utáni nyilatkozata is megalapozza, mert azt mondta, "itt most valami nagyon nincs rendjén, se a csapatban, se a hozzáállásban. Ha normálisan állunk ehhez a mérkőzéshez, és mindenki a tudását hozza ki, akkor nem hiszem, hogy egy nullra kikapunk."
 

Már ma eldőlhet, hogy távozik-e Storck " MAGYAR FOCI › Magyar válogatott

Döntéshelyzet előtt az MLSZ.

 
Miután Andorra csapata a világranglista 186. helyezettje, és 4622 napja nem nyert tétmeccsen, utoljára 2004. október 13-án Macedónia ellen, aztán 34 nyeretlen mérkőzés következett,  ezért a nemzetközi online fogadóirodáknál Andorra győzelme kivételes váratlan esemény lehetett csak, nem pedig ténylegesen lehetséges eredmény. Az átlagos nemzetközi odds a hazai győzelemre 26,1 volt, míg a magyar sikerre 1,11. A magyar fogadóknak a Tippmix 22-szeres pénzt ígért Andorra győzelme esetén. Összesen közel 94 ezer fogadás érkezett a mérkőzésre, az össztét 34,6 millió forint volt. Andorra győzelmére a fogadások 17%-a, illetve az össztét 14%-a érkezett, azaz a játékosok összesen több, mint 4,8 milliót tettek fel Andorrára.
 
 
 
Ez az arány a portál szerint nincs rendjén, hiszen a 22-szeres szorzóval számolva összesen 106,6 millió forint kifizetését vállalta úgy a cég, hogy mindeközben a teljes bruttó bevétel csak 34,6 millió forint. Ilyen csak akkor fordulhat elő, ha az iroda rosszul határozta meg a szorzókat, vagy akkor, ha a fogadók olyan információk birtokában vannak, amelyről nincs tudomása a fogadóirodának. Itt az oddszok módosítása azonban nem történt meg, az állami cégnél pedig senki sem döntött úgy a beérkezett fogadásokat látva, hogy intézkedni kellene, azaz vagy módosítani a szorzókat, vagy törölni a fogadást.
 
 
A kalkuláció szerint az állami céget nagyjábó 79 millió forintnyi kár érte ezen az egy fogadáson. A lap számításai szerint akár ötvenmillió forintot is lehetett keresni, ha bunda volt a mérkőzés, és akkor a külföldi fogadási oldalak forgalmát még nem is vették számításba, pedig az jóval nagyobb és kevésbé ellenőrzött piac. Ezért vizsgálatot javasolnak a mérkőzés fura kimenetele miatt, hogy teljesen kizárható legyen a manipuláció.

Videók