Sallói bizonyított, bekerült Marco Rossi csapatába

Dzsudzsák Balázs ezúttal sem kapott meghívot a válogatottba, Szoboszlai visszatér.


Tamás Márk és Sallói Dániel is bekerült a magyar labdarúgó-válogatott keretébe, amely a szeptember elején sorra kerülő három világbajnoki selejtezőre készül.

Marco Rossi szövetségi kapitány szerdai kerethirdetése során elhangzott, hogy visszatér a nemzeti csapatba Szoboszlai Dominik, az RB Leipzig futballistája, aki sérülése miatt lemaradt nyáron a részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságról.

"Két hónappal vagyunk az Európa-bajnokság után, értékeléseket végeztünk, és nem kellett nagy mértékben változtatnunk azon a kereten, amely helyt állt a kontinensviadalon. Ugyanazt a légkört szeretnénk, amit az Eb-n sikerült kialakítanunk. Tőkésítjük azt a munkát, amit az Eb-n és az előtte lévő harmincöt napban elvégeztünk" - nyilatkozta Rossi, hozzátéve, hogy nem is volt sok lehetősége a változtatásra.

Ugyanakkor újoncként bizalmat szavazott Tamás Márknak, aki lengyel csapatánál alapember lett és régóta figyelte már.

Hozzátette, Sallói Dániel már 2018-ban volt a keret tagja, az azóta eltelt három évben megérett a csapatjátékra, rengeteg gólt szerez az amerikai bajnokságban. Az egyetlen probléma vele, hogy nagy utazás vár rá az Egyesült Államokból.
 

 

A magyarok jövő csütörtökön az Eb-döntős angolokat fogadják a Puskás Arénában, három nappal később az albánok vendégeként lépnek pályára, majd szeptember 8-án az andorraiakkal játszanak, ugyancsak otthon.

Az angolok elleni összecsapással kapcsolatban Marco Rossi megjegyezte, az Eb-döntősnek olyan erős kerete van, hogy az eredmény ellenük "meg van írva a csillagokban", de a múltban már több nagycsapatot is sikerült meglepnie a válogatottnak.

Hozzátette, az ilyen meglepetések azért már nem könnyűek, hiszen a gárda felé már sokkal komolyabb a tisztelet. Az olasz tréner hangsúlyozta, az angolok után Albánia ellen sem lesz könnyű dolga az együttesnek, ráadásul idegenben játszik. Andorráról szólva a tréner kijelentette, a magyar válogatott senkit sem becsülhet alá, elég csak 2017 júniusára gondolni, amikor a miniállam legjobbjai 1-0-ra nyertek.

A két hazai összecsapásra minden jegy elkelt a Puskás Arénába, Marco Rossi szerint a szurkolói hangulat egy olyan vagyon, amit nem tékozolhat el a gárda. Azonban megkérte a drukkereket arra, ne csináljanak butaságot, ne "buzizzanak, vagy cigányozzanak", hiszen egy esetleges zárt kapus büntetéssel nehéz helyzetbe kerülne az együttes.

A sajtótájékoztatón bejelentették, hogy az U21-es válogatotthoz visszatérő Gera Zoltán helyére a játékosként többek között a Debrecenben, a Ferencvárosban és a Sampdoriában is megfordult Laczkó Zsolt érkezik a válogatotthoz pályaedzőként.

"Nagy megtiszteltetés, hogy csatlakozhatok a szakmai stábhoz, nem sokat gondolkodtam Marco Rossi felkérésén. Mindent meg fogok tenni, hogy hogy segíteni tudjak a játékosoknak."
- mondta Laczkó.

A magyar válogatott kerete:

kapusok:
Bogdán Ádám, Dibusz Dénes, Gulácsi Péter

védők:
Bolla Bendegúz, Botka Endre, Fiola Attila, Kecskés Ákos, Lang Ádám, Lovrencsics Gergő, Willi Orbán, Szalai Attila, Tamás Márk

középpályások:
Gazdag Dániel, Kleinheisler László, Nagy Ádám, Loic Nego, Schäfer András, Szoboszlai Dominik

támadók:
Hahn János, Nikolics Nemanja, Sallai Roland, Salló Dániel, Schön Szabolcs, Szalai Ádám, Varga Kevin, Varga Roland

Borítókép: mlsz.hu

 

Videók