Sallai közel 11 hónap kihagyás után tér vissza

Sallai Roland 2018. októberében az észtek elleni Nemzetek Ligája- mérkőzésen szerepelt utoljára a válogatott színeiben. A Freiburg középpályása már a Montenegró elleni felkészülési mérkőzésen pályára lépne.


A magyar labdarúgó-válogatott megkezdte felkészülését a szlovákok elleni EB-selejtezőre. A Telkiben edzőtáborozó csapatot erősíti Sallai Roland is, aki sérülése után tért vissza a nemzeti csapatba.

"Nagyon örülök, hogy újra itt lehetek a válogatottnál. Régen játszottam már a nemzeti mezben és mindenképp bizonyítani szeretnék. Úgy érzem a sérülésemet követően ismét százszázalékos állapotban vagyok, így boldogan állok be a csatasorba."

Sallai arra is kitért, hogy a szlovákok ellen szükség lesz rá, hogy mindenki jó formában lépjen pályára.

"Nem gondolom, hogy csak a szlovákok elleni mérkőzésen múlik az EB-re való kijutásunk, de az biztos, hogy nagyon fontos összecsapás lesz. Közös érdekünk a győzelem és hiszem, hogy minden játékos a szívét-lelkét kiteszi majd a pályára. Szerencsére nagyon jó kapcsolatban állunk a nézőkkel: a győzelemhez az ő biztatásukra is szükségünk van."


Sallai Roland (fehérben) bizonyítani akar a Szlovákok elleni mérkőzésen.
Fotó:Laszlo Szirtesi/Getty Images

A Freiburgban szereplő játékos arra is beszélt, nem szabad a kijutással foglalkozni, mérkőzésről mérkőzésre kell haladni.

"Most a Montenegró elleni felkészülési mérkőzésre koncentrálunk, majd azt követően a szlovákok elleni visszavágóra.  Úgy gondolom már a horvátok elleni mérkőzésen is látszott az új szakmai stáb munkája, de mostanra még jobban összeérett a csapat. Bár vezetjük a csoportot, fontos, hogy a talajon tudjunk maradni."

A Montenegró elleni felkészülési mérkőzés szeptember 5-én lesz, míg a szlovákok elleni EB-selejtezőre szeptember 9-én kerül majd sor. Mind a két találkozó 20 óra 45 perckor kezdődik majd.

Borítókép: Laszlo Szirtesi/Getty Images

Videók