Szerkesztő: Kuti György | nb1.hu
2018. 11. 06. 12:17

Kikérdezték a válogatott szövetségi kapitányát.

Mint ismeretes, ismét meghívót kapott a magyar válogatott keretébe Dzsudzsák Balázs, aki Marco Rossi szövetségi kapitánynál még nem volt tagja a nemzeti csapatnak. Rossitól az NS megkérdezte, alapember lesz-e Dzsudzsák, valamint azt is, hogy ő vagy Szalai Ádám lesz-e a csapatkapitány.
 
 
„Alapemberként számít rá?
„Rajta múlik, milyen szerepet tölt be. Attól nem félek, hogy ne jutnánk közös nevezőre, sohasem volt bajom Balázzsal. Amikor nem hívtam meg, őszintén elmondtam, miért nem. Mint ahogyan azt sem titkoltam sosem, hogy sokra tartom őt. Arról nem beszélve, hogy Magyarország egyik legjobb bal lába az övé...
 
A csapatkapitányi karszalagot is visszakapja?
Ha az első perctől fogva a pályán lesz, igen, ha nem, akkor továbbra is Szalai Ádám viseli. Más kérdés, hogy az elmúlt napokban Ádám is rosszulléttel küszködött, még nem tudhatjuk, hogy a jövő csütörtöki, Észtország, majd a három nappal később esedékes Finnország elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésen kalkulálhatok-e vele. S ha már szóba került Ádám, elmesélek valamit – azért merem nyilvánosság elé tárni, mert neki már elmondtam. A lényeg az, hogy amikor korábban láttam játszani, nem mindig tetszett, ahogy gesztikulált a pályán, ahogy a társaival szemben viselkedett. Ám attól a pillanattól kezdve, hogy ő lett a csapatkapitány, lenyűgöz a hozzáállása. Mindent megtesz a csapatért, mindenre hajlandó a sikerért, a görögországi meccsen megtörtént, hogy gyakorlatilag jobbhátvédként szerelt. Ilyen emberekre van szükségem, mert a sorsdöntő helyzetekben ők jelenthetik a különbséget!”
 

Legfrissebb híreink


Élő eredmények