Szerkesztő: Kuti György | nb1.hu
2018. 10. 14. 19:46

Elmondta,hogyan kommunikál a Lipcse hátvédjével.

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya nem vár könnyű összecsapást hétfőn este az észtek ellen, Tallinnban, a Nemzetek Ligájában.
 
 A találkozó helyszínén, az A. Le Coq Arenában tartott vasárnapi sajtótájékoztatón az olasz szakvezető az MTI kérdésére azt mondta, az, hogy Fiola Attila nem játszhat sárga lapos eltiltása miatt, nem okoz nagy problémát, ugyanis a keret összeállításakor készülnek az ilyen esetekre. 
    
"Minden poszton az ott bevethető legjobb játékost próbálom pályára küldeni. Három-négy változtatásban gondolkozom, hiszen három napja játszottunk, nem biztos, hogy mindenki megfelelően regenerálódott, s ez is egy fontos befolyásoló tényező" - fejtette ki.
    
Elmondta, erre az összecsapásra úgy készültek, mint a korábbiakra: az erősségeiket hangsúlyozva igyekeznek begyűjteni a három pontot.
   
"Az első mérkőzésünktől a legutóbbiig mindig láttam, éreztem előrelépést a csapat játékában. Ezzel elégedett vagyok, még ha pontszámban nem is tartunk ott, ahol szeretnénk" - fogalmazott.
    
Az észtekről úgy vélekedett, bár mindhárom meccsükön kikaptak 1-0-ra, nem érdemeltek mindig vereséget. 
    
"Sem a görögöknek, sem kétszer a finneknek nem volt könnyű dolguk, nekünk sem lesz az. Tiszteljük az észt válogatottat és ismerjük az erősségeit, alázatos és kemény munka szükséges a győzelemhez" - mondta Rossi.
    
Újságírói kérdésre elmondta, van hosszú távú elképzelés a csapatépítésre, de ezt próbálják a megfelelő módon végrehajtani, nem úgy, hogy az az eredmények rovására menjen. Kiemelte: a 14. napot tölti együtt a válogatottal, s lát taktikai és szerkezeti fejlődést is együttesén.
    
Szalai Ádámról úgy fogalmazott, annak ellenére, hogy a csatárt érik kritikák amiatt, mert a nemzeti együttesben az utóbbi hat találkozón nem talált be, ő továbbra is kitart mellette.
    
"Az, hogy ő a csapatkapitány, megmutatja, mennyire megbízom benne. Bár legutóbb Athénban nem volt szerencséje, vezér a pályán, egy igazi harcos, aki sokat dolgozik és küzd a csapatért a kezdő sípszótól a lefújásig. Örülök a hozzáállásának, mert példa a fiataloknak" - hangsúlyozta a kapitány. 
    
Willi Orbánról úgy vélekedett, az athéni bemutatkozásán megmutatta, milyen kiváló játékos, még akkor is, ha a görögök győztes gólja előtt hibát követett el. Szerinte nem kérdés, hogy minőségi változást hozott a csapatba.
    
A görögök elleni két találkozón pályára lépett Bese Barnabás kiemelte, ha kell, Fiola eltiltása miatt akár balhátvédként is bevethető.
    
"Ott játszom, ahová a kapitány betesz, szívesen szerepelek ebben a pozícióban. Marco Rossi biztosan tudja már, hogy milyen felállásban küld pályára minket." - mondta.
    
A vesztes athéni összecsapásra visszatekintve elárulta, le voltak törve, hiszen úgy érezték: jól játszottak és minimum egy döntetlent megérdemeltek volna. 
    
"Ám mivel tudjuk, hogy a mostani találkozón rendkívül nagy szükségünk van a három pont megszerzésére, továbbléptünk." - fogalmazott.
    
Az Orbánnal való kommunikációról elmondta, nem volt probléma, profi játékosról van szó, aki tudja, mit kell tennie, a szükséges dolgokat pedig angolul beszélik meg.
    
Az észt-magyar találkozó hétfőn, magyar idő szerint 20.45 órakor kezdődik a török Halis Özkahya sípjelére.

Legfrissebb híreink

23:13 - Olasz foci: meglepetés a rangadón NEMZETKÖZI FOCI
22:26 - Tenisz: óriási szerencséje volt Babos Tímeának TENISZ
21:21 - Chelsea: ha Hazard megy, ez a klasszis pótolhatja NEMZETKÖZI FOCI
20:12 - Menjünk egy kört Sennával - csak úgy! VIDEÓ AUTÓ-MOTOR
19:33 - Jégkorong: ezzel a kerettel juthat az elitbe a magyar válogatott JÉGKORONG
18:56 - Így lehet bajnok a Barca szerdán NEMZETKÖZI FOCI
17:46 - Gera Zoltán ma 40 éves - VIDEÓ MAGYAR FOCI
17:19 - Modric 300. NEMZETKÖZI FOCI
16:55 - Magyar szumó-sikerek KÜZDŐSPORTOK
16:12 - Ronaldo büszkesége - VIDEÓ! NEMZETKÖZI FOCI
15:46 - Mi a következő lépés a legfiatalabb kamionbajnoknak? - VIDEÓ AUTÓ-MOTOR
15:45 - Ilyen, amikor Jakabos Zsuzsit meglocsolják VIDEÓ! ÚSZÁS
15:04 - Zindane szerint Benzema a legjobb - VIDEÓ! NEMZETKÖZI FOCI
14:15 - Fucsovics továbbjutott TENISZ
14:05 - Jól szerepelnek a magyarok a VB-n EGYÉB SPORTOK
13:45 - Notre Dame mezben lettek bajnokok - videó, fotók! NEMZETKÖZI FOCI
12:41 - Djokovic meglepő ajándéka TENISZ
11:40 - Mbappé nemet mond Zidane-nak NEMZETKÖZI FOCI
10:45 - Edzőváltás Jászberényben RÖPLABDA
10:15 - Drámai végjáték az NHL-ben JÉGKORONG
09:23 - Egy győzelem kell a továbbjutáshoz KOSÁRLABDA
09:08 - Hogyan legyünk fitnesz világbajnokok pár egyszerű lépésben - VIDEÓ EGYÉB SPORTOK
08:33 - Vereség ellenére csúcsformában a válogatott JÉGKORONG
07:49 - Örömünnep 34 év után NEMZETKÖZI FOCI
07:08 - Hétfői sport: pályán a Chelsea és Fucsovics EZT LÁTOD ÉLŐBEN

Élő eredmények