Rablássorozat: börtönt kapott a válogatott focistánk apja

Ráadásul megfenyegették, hogy kivezetik a tárgyalásról, ha nem bírja a feszültséget.


A Blikk írását változtatás nélkül közöljük.

„Összeomlott a tárgyaláson a magyar válogatott csatár börtönre ítélt édesapja - így reagált az ítéletre

Habár szerette volna, nem úszta meg a fegyházbüntetést Balogh Norbert, az olasz másodosztályú Palermóban futballozó válogatott játékos édesapja. A hajdúböszörményi férfinak péntek délelőtt a Miskolci Törvényszéken kellett bíróság elé állnia a 2012-től 2013-ig tartó rablássorozattal kapcsolatban, amelyben harmadrendű vádlott volt.

Balogh nem volt jelen a másodfokú határozathirdetésen, így nem látta, édesapja mennyire megtört. Igaz, a tavaly szeptemberi, első fokon meghozott tizenegy éves ítéletet kilencre enyhítette a bíróság, de a férfi így is könnyeivel küzdött, felmentésben reménykedett.

Mint ahogy október 4-én elsőként beszámoltunk róla, az apa és a per elsőrendű vádlottja az ügyészség szerint még 2012 tavaszán állapodott meg abban, hogy idős embereket fognak kirabolni. Előbbi vállalta, hogy szerez olyan címeket, ahová „érdemes” betörni. Összesen heten vettek részt a bűncselekményekben.

 

 

(Balogh apja adta a tippeket, kikhez érdemes betörni. Összesen heten vettek részt a rablásokban /Fotó: Pozsonyi Zita)

 

Egy alkalommal egy egész családra rontottak rá, éjfél körül az első- és a másodrendű vádlott fekete maszkban, fekete öltözetben, fekete kesztyűben, fegyvernek látszó tárggyal érkezett. Berúgták az ajtót, ­rátörtek az ott alvó famí­liára, köztük négy alvó gyermekre. 3,26 millió forintot zsákmányoltak, miközben – a vád szerint – Balogh apja biztosította a terepet. 2013 januárjáig tucatnyinál is több rablást követtek el, többségében idősek ellen.

– Ezt nem hiszem el, nem követtem el semmit, a gyermekeimtől veszik el ezt az időt – mondta a férfi, aki kicsit rosszul is lett, de nem akarta elhagyni a tárgyalótermet. Az indoklás alatt hol a szemeit törölgette, hol folyamatosan rázta a fejét vagy kérdőn nézett ügyvédjére. Sóhajtozásai, magában beszélése miatt a bíró figyelmeztette is.

– Ha nem bírja a feszültséget, kivezettetem – dorgálta meg dr. Kovács Zoltán, de Balogh édesapja a teremben akart maradni. A feszültség azonban továbbra is tapintható volt, később erélyesebben is rászólt a bíró.

Szerettük volna megtudni, hogy bírja lelkileg újabb családi drámáját a focista, de nem sikerült elérni. Korábban már ült börtönben az apja, arról 2015 decemberében akkori klubja, a Debrecen honlapján nyilatkozott.

– Nehezen viseltem, hogy ritkán láthattam, és amikor beszélőre mentem, nem érinthettem meg. Fontos ember az életemben, általa kezdtem el focizni. Sokra vitte volna, de elkövetett hibákat az életében – mesélte korábban az évente 218 millió forintnyi eurót kereső játékos.

Nagyobb rablásaik

- 3,26 millió Ft és egy mobiltelefon

- BMW személyautó és 145 ezer forint, összesen 3,3 milliós kár

- 800 ezer forint értékben ékszerek és műszaki cikkek

Így motorozik Balotelli - videó " NEMZETKÖZI FOCI › Futball hírek

Remek felvételt osztott meg a kezelhetetlen játékos.

Videók