Pénteken nyit a Puskás Aréna. - Hangolódjon ezzel a gyönyörű felvétellel!

A Puskás Aréna hivatalos megnyitójára még néhány napot várnunk kell, de egy most közzétett látványos videó segítségével, már ma is bepillanthatunk a stadionba.


Pénteken hivatalosan is megnyitja kapuit a Puskás Aréna a látogatók előtt. A stadionavatón a magyar válogatott Uruguay együttesét fogadja majd.

Az egykori Népstadion karéja 2001-ben olyan mértékben megrondálódott, hogy a szurkolók biztonsága érdekében a felső szektorokat le kellett zárni. A létesítmény ettől kezdve nem tudott teljes kapacitással működni.

2013-ban a kormány úgy döntött a régi stadiont lebontják, és újat húznak fel a  helyére. A Népstadiont 2016-ban bontották le, 2017-ben pedig elkészült az új épület alapja. Egy évvel később befejeződött a szerkezetépítés. Idén pedig már csak az épületgépészeti munkálatok voltak hátra.


Az új Puskás Aréna minden szögből gyönyörű.

Videó: Facebook.com/PuskásAréna

Az elmúlt évtized legnagyobb építészeti projektjében csak magyarok vettek részt. A két generálkivitelező mellett a műszaki ellenőri feladatokat az Óbuda Group és a Főber Zrt. látta el, a tervezési munkákat a Közti Zrt. végezte , a stadion vezető tervezője pedig Skardelli György volt. A kivitelezést a KÉSZ Ipari Gyártó Kft. , a West Hungária Bau Kft. és az Épkar Zrt. végezte.

Borítókép: Dacenbook.com/PuskásAréna

 

Videók