Novotny Zoltán hazaérkezett a Puskás Arénába

Novotny Zoltánnal a hazai sportújságírás meghatározó alakjával beszélgettünk a Futball-legendák Karácsonya rendezvényen.


Novotny Zoltán Táncsics Mihály-díjas újságíró úgy fogalmazott,  olyan érzés együtt lenni a legendákkal, mintha hazaérkezett volna. A jelen lévő játékosok közül csak Raduly Józsi bácsi meccsét nem közvetítette. Fantasztikusnak tartja, hogy Józsi bácsi 92 évesen egészségesen itt tud lenni a találkozón. 

Novotny Zoltán nagyon jó ötletnek tartja összehívni évente ezeket az idős futballistákat, külön kiemelte, hogy élvezet nézni ahogy köszöntik, heccelik egymást a régi játékostársak. Sokuknak ez az egyetlen alkalom az évben, hogy találkozni tudnak egymással.

Megjegyezte: "a magyar labdarúgás krémje van itt az 50-es évektől, és szerencsére van miről beszélgetni, van mire emélkezni."


A Puskás Ferenc Stadion kapcsán felidézte a régi emlékeit. Kezdetekben még a pálya széléről közvetítettek, majd egyre hátrébb szorultak, ahogy szigorítottak a szabályokon. 

Arról pedig, hogy miért szeretik az emberek ennyire a labdarúgást, azt mondta, azért mert egyszerűek a szabályok, gyors a játék, van benne fordulat, és egy meccsen bármi megtörténhet.

Borítókép: Sport365/Bakonyi Péter

 

Videók