Nem lesz többet magyar válogatott a hatalmasakat lövő középpályás

2015 októberében Bernd Storck a Feröer elleni Eb-selejtező szünetében lehozta, azóta nem is hívta. Nem is fogja.


 
A tavaszi idényben a 31 esztendős, 31-szeres magyar válogatott Tőzsér Dániel lesz a labdarúgó NB I-ben szereplő DVSC csapatkapitánya – alig néhány hónappal azután, hogy tizenkét év alatt nyolc csapatot is megjárva visszatérjen a Hajdúságba, ahol a 2002–2003-as szezonban egyetlen mérkőzésen pályára léphetett a Loki szerelésében.
 
– A vezetőedző néhány napja közölte velem, hogy számítana rám ezen a poszton, Mészáros Norbert lesz a helyettesem – fogalmazott az M4 sporttelevízió megkeresésére a kiváló rúgótechnikájú, ballábas középpályás, aki szerint „kinevezése” annak is szól, hogy a Debrecen a nevelőegyesülete, és hosszú távon számol egymással klub és játékos, hároméves szerződést kötöttek 2016 nyarán.
 
Hogy ettől a változástól távolabb kerül-e a kiesőzónától a DVSC – a tabellán azonos pontszámmal áll az utolsó előtti MTK-val –, Tőzsér azt mondta: a klub óriási átalakuláson megy keresztül, amihez idő kell. Jelenleg is azon dolgoznak, hogy megerősítsék a keretet, támadókat tesztel a csapat – egy kameruni és egy kolumbiai támadóról tudni –, de vélhetőleg középpályás és védő is érkezik a tavaszi szezon február 18-i kezdetéig.
 
A nagy lövőerejéről ismert Tőzsér a válogatottbéli múltról egyértelműen beszélt, a jövőről kissé sejtelmesen.
 
– Jelenleg nem látok reális esélyt arra, hogy a válogatottba visszatérjek, akárhogy menne is a játék. Más van a háttérben… a lényeg úgyis az, hogy sikeresen szerepeljen a nemzeti csapat, én pedig arra koncentrálhatok, hogy a Debrecen elinduljon felfelé – így utalt arra, hogy miután Bernd Storck a Feröer ellen nagy nehezen, 2-1-re megnyert 2015. októberi Eb-selejtező félidejében lecserélte, többé nem hívta a keret közelébe sem.
 
Tőzsér 2007 októberében szerezte egyetlen válogatott gólját a Málta ellen.
 
 
A Debrecen játékosai ma napi egyszer vagy kétszer edzenek, a jövő hét második felében indulnak Portugáliába edzőtáborba, ahol mérkőzéseket is játszanak.
 
És hogy mi kellene ahhoz, hogy a kriminális nézőszámok helyett újra megteljen a nagyerdei stadion? Tőzsér szerint az új aréna már nem hiányzik, de akár a magas jegyár, akár a játék színvonala is távol tarthatja a drukkereket – utóbbiban a maga részéről változást ígér.

Videók