Koman, Rudolf, Dzsudzsák, Elek - Négyet számoltunk Izlandra

Barátságos mérkőzésen fogadta Magyarország Izland válogatottját. Magyarország magabiztos győzelmet aratott.


A magyar-válogatott kezdett jobban, Hajnal Tamás szabadrúgása 20 méterről csapódott veszélyesen a hosszú sarok felé. Magnússon kapus szemmel védett. Néhány perccel később Rudolf kapott csodás passzt Komantól. A csatár tolt egyet a labdán, majd a kimozduló Magnússon felett akarta elperdíteni a labdát lágyan, de gyengére sikerült, így a kapus még a gólvonal előtt összeszedte a labdát.

A kimaradt magyar helyzetek után Izland veszélyeztetett. A kilencedik percben Gudmondsson cselezett az oldalvonaltól befelé, de valószínűleg lecsúszott a beadása, amit Bogdán is elnézett. Szerencsére fölé és mellé is ment. Egy perccel később újabb izlandi helyzetet láttunk. Egy előre ívelt labdát Helguson fejelt le lövésre Bjarnasonnak, aki 18 méterről laposan lőtt a jobb sarok mellé.

Az első félidő derekán szerzett vezetést Magyarország. A 32. percben Koman kapott labdát az izlandi térfél közepén. Koman megindult, majd mivel üres volt előtte a terület, egészen 18 méterig lopta a távolságot. Onnan pedig jól megnézve a bal alsó sarkot ki is lőtte, Magnússon tehetetlen volt.

A második gólra nem kellett ennyit várni. A 45. percben Rudolf kapott mesteri passzt a középpályáról. A támadó pedig elhúzta a labdát Magnússon mellett, majd a kapuba passzolt.

Nagy helyzettel kezdett a magyar-válogatott a második félidőben. Priskin futott el a jobb oldalon. Beadása végiggurult a gólvonalon. Hajnal éppen, hogy lemaradt róla. Tíz percet kellett várni a következő veszélyes helyzetre. Rudolf éles szögből adott le lövést, Magnússonnak nyújtóznia kellett alaposan, hogy szögletre mentsen.

Ezután alíg négy perc telt el, amikor megszületett a harmadik  magyar gól. Dzsudzsák teljesen egyedül maradt az izlandi védelem bal oldalán. Hajnal ezt észre is vette és remek passzt adott szélsőnek, aki 16 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot.

A csattanó a 88. percre maradt. Cvitkovics szöglete után Priskin a röviden megcsúsztatta a labdát, ami a kapufán csattant, de a kipattanót Elek a kapuba bombázta elemi erővel 11 méterről.

Barátságos mérkőzés:

Magyarország - Izland 4-0 (2-0)

Puskás Ferenc Stadion, 5000 néző. Vezeti: Wolfgang Stark (GER) (Mike Pickel (GER), Guido Kleve (GER))

Magyarország: Bogdán - Lipták, Korcsmár, Laczkó, Varga, Elek, Vadócz, Dzsudzsák, Hajnal, Koman, Rudolf. Szövetségi kapitány: Egervári Sándor. Cserék: Király, Fehér, Juhász, Koltai, Halmosi, Cvitkovics, Priskin, Lázár, Csernyánszki.

Izland: Magnússon - Saevarsson, Jónsson, Sigurdsson, Hreidarsson, Gudohnsen, Helguson, Bjarnason, Gunnarsson, Gudmundson, Gíslason. Szövetségi kapítány: Ólafur Jóhannesson. Cserék: Björnsson, Helgason, Adalsteinsson, Smárason, Vilhjálmsson, Valgardsson, Fjóluson, Finnbogaso

Gólszerző: Koman (32.), Rudolf (45.), Dzsudzsák (59.), Elek (88.)

Sárga lap: Hreidarsson (53.)

Piros lap: -

Egervári Sándor, a magyar válogatott szövetségi kapitánya: "Örülünk az eredménynek, időnként jól is játszottunk, különös tekintettel arra, hogy sok játékos a felkészülés közepén jár. Az, hogy a mai mérkőzésen mutatott teljesítmény pontosan mennyit ér, majd az Eb-selejtezőkön kiderül".

Videók