Két csatárral rohamozzuk a török kaput - Kezdő

Hivatalos a magyar válogatott kezdőcsapata a Törökország elleni Nemzetek Ligája-csoportmérkőzésre.


Akár a csoportelsőséget is megszerezheti a magyar labdarúgó-válogatott a Nemzetek Ligája másodosztályát jelentő B divízióban, ehhez azonban több pontot kell gyűjtenie, mint az orosz válogatott, amely Szerbiával csap össze. Hivatalossá vált milyen felállásban fut ki a pályára a magyar nemzeti tizenegy Törökország ellen.

A mieinknél ismét Nikolics Nemanja lesz a csapatkapitány, de Könyves Norbert és Loic Nego is a kezdőben kap lehetőséget ezúttal.

Fiola Attila ezúttal nem jobbszélsőként, hanem a három védő egyikeként kapott helyet.

A Fehérvár játékosa a ferencvárosi Botka Endre helyét vette át, aki az elmúlt két összecsapáson kezdő volt. Fiola mellett még Lang Ádám és Szalai Attila szerepel a védelemben. A széleken szintén két fehérvári labdarúgó, Nego Loic és Hangya Szilveszter kapott lehetőséget a koronavírusos megbetegedése miatt hiányzó Marco Rossi szövetségi kapitánytól, a két szűrő középpályás pedig Nagy Ádám és Sigér Dávid lesz.

A várakozásoknak megfelelően a kapuban Dibusz Dénes, a csatársorban pedig Nikolics Nemanja és Könyves Norbert kapott lehetőséget, mögöttük pedig Kalmár Zsolt irányít.
 

 

Magyarország: Dibusz – Hangya, Lang, Szalai A. – Nego, Sigér, Nagy Á., Kalmár, Fiola – Nikolics, Könyves.
Szövetségi kapitány: Marco Rossi (Gera Zoltán helyettesíti a kispadon)

Törökország: Günok – Sangaré, Kabak, Demiral, Erkin – Kahveci, Tufan, Tekdemir, Calhanoglu, Karaman – Tosun.
Szövetségi kapitány: Senol Günes


(Kép: eredmenyek.com)

A Puskás Arénában 20.45-kor a szlovák Ivan Kruzliak sípjelére kezdődik a zárt kapus találkozó, amelyen a magyar csapat a feljutást és az akár vb-pótselejtezős helyet érő csoportelsőséget is megszerezheti, amennyiben több pontot szerez, mint az orosz gárda Szerbiában.

Kép: Sercan Kucuksahin/Anadolu Agency via Getty Images

Videók