Igaznak bizonyultak a hírek, Szoboszlai az egyik kimaradó

Marco Rossi kihirdette az Eb-n résztvevő keretét.


Marco Rossi bejelentette, mely játékosok szerepelhetnek a részben hazai rendezésű kontinenstornán.

A szűk keretben a kapusok közül Tóth Balázs védők közül Spandler Csaba, a középpályások közül Szoboszlai Dominik nem kapott helyet.

Marco Rossi a sajtótájékoztató elején beszámolt róla, hogy a válogatott ausztriai edzőtáborában minden a lehető legjobban alakult.

„Teljesen nyugodt körülmények között, a tervek szerint tudtunk dolgozni. Mivel ez egy szezonvégi edzőtábor volt, elsődleges szempontunk a kondíció fenntartása volt.”

A kapusokkal kapcsolatban a sajtó kérdésére elmondta, a három beválasztott hálóőr között nem érez tapasztalatbeli különbséget. A kimaradó Tót Balázzsal kapcsolatban megemlítette, egy nagyszerű játékosról van szó és a későbbiekben biztosan számít majd rá.

„Azért esett Bogdánra a választásom, mert kiválóan zárta az idényt. Tóth a szezon végén lesérült, és az edzőtáborban is egy hét pihenőt tartott, nem állt még teljesen helyre.

Gulácsi Péterrel kapcsolatban kiemelte, hogy a hierarchia csúcsán ő áll így várhatóan csoportmeccsek mindegyikén ő véd majd.

 


A középpályások közt nem lesz ott Szoboszlai Dominik, aki makacs sérüléssel küzd.

„Sajnos Dominik nincs jó állapotban. Az a helyzet, hogy még olyan állapotban sincs, hogy egy egészen rövid időre pályára lépjen valamelyik mérkőzésen. Dominik az egyik legnagyobb tehetség, számomra egyenesen fájdalma, hogy nem játszhat az Eb-mérkőzéseken. Az ő pályafutása számára minden szempontból kellett volna, hogy játsszon, de nincsen jól. Nekem a válogatott szempontjait kell figyelembe vennem. A sors nem bánt velünk kegyesen” – fejtette ki.

 

"Az utolsó percig reménykedtem benne, hogy Dominikot meghívhatom a szűk keretbe, de ez inkább remény volt, mint bizonyosság. Amikor Dominik megérkezett hozzánk, már pár edzés után látszott, hogy fizikálisan még nincsen rendben. Ha ilyen állapotban meghívtam volna a keretbe, akkor veszélybe sodortam volna az egész pályafutását, ezt mpedig nem tehetem meg, sem mint szövetségi kapitány, sem mint ember" - tette hozzá.

Az ellenfelekkel kapcsolatban a szövetségi kapitány kiemelte, mind a hárman esélyesek lehetnek az elődöntőig való eljutásig, közülük ketten pedig akár a döntőben is ott lehetnek majd.

A magyarok június 15-én a címvédő portugálokat, négy nappal később a világbajnok franciákat fogadják a Puskás Arénában, majd június 23-án Münchenben lépnek pályára a németek ellen a csoportkör zárófordulójában.

A magyar labdarúgó-válogatott kerete:

kapusok:

Bogdán Ádám (Ferencváros), Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig)

védők:
Bolla Bendegúz (MOL Fehérvár FC), Botka Endre (Ferencváros), Fiola Attila (MOL Fehérvár FC), Kecskés Ákos (Lugano), Lang Ádám (Omonia), Lovrencsics Gergő (Ferencváros), Szalai Attila (Fenerbahce), Willi Orbán (RB Leipzig)

középpályások:
Cseri Tamás (Mezőkövesd Zsóry FC), Gazdag Dániel (Philadelphia Union), Holender Filip (Partizan Beograd), Kleinheisler László (NK Osijek), Nagy Ádám (Bristol City), Nego Loic (MOL Fehérvár FC), Schäfer András (DAC), Sigér Dávid (Ferencváros)

támadók:
Hahn János (Paksi FC), Nikolics Nemanja (MOL Fehérvár FC), Sallai Roland (Freiburg), Schön Szabolcs (FC Dallas), Szalai Ádám (Mainz), Varga Kevin (Kasimpasa), Varga Roland (MTK Budapest)

Borítókép: Laszlo Szirtesi - UEFA/UEFA via Getty Images

Videók