Gulácsi szélesítené a társadalmi felelősségvállalást. Ő már lépett

Náluk is jön a baba, innen jött az ötlet.


Gulácsi Péter, magyar válogatott labdarúgó, és a RB Leipzig kapusa 3 millió Ft-ot ajánlott fel a Koraszülöttekért Országos Egyesület (KORE) javára.

Ismert emberként fontosnak érezte egy társadalmi ügy - a koraszülöttek ellátásának - támogatását, jelen esetben adománnyal is. Úgy látja, ezt a nyugat-európai gyakorlatot szükséges lenne itthon is elterjeszteni
 
A KORE a felajánlott összeggel a Pest Megyei Flór Ferenc Kórház Koraszülött intenzív osztályát ( PIC ) segítette, egy vérgáz analizátor (astrup) készüléket kapott az osztály, mellyel a vérben oldott gázok mennyiségét és a vér vegyhatását ellenőrzik.
Magyarországon minden 10. gyermek koraszülöttként jön világra. Koraszülésről a baba 24. – 37. hete közötti érkezésről beszélünk.
 
Az, hogy melyik koraszülött lesz teljesen egészséges és kinél lépnek fel szövődmények, az a születéskor még nem tudható. Minél tovább tartózkodik a magzat az anyaméhben, annál nagyobb az esély az egészséges életre.
 
Magyarországon a KORE honosította meg a Koraszülöttek Világnapját.
Az egyesületet olyan anyukák alkotják, akiknek gyerekei mind koraszülöttként jött a világra. Tagjai 11 éve önkéntesen végzik a munkájukat, és segítik azokat a családokat, akik a szülés kapcsán hasonló helyzetbe kerülnek.
 
Hidat képezünk és ernyő szervezetként működünk – mondta az egyesület elnöke, Földvári Nagy Zsuzsa.
 
Az adományt a Pest Megyei Flór Ferenc Kórház Főigazgatója, dr.Trombitás Zoltán vette át Gulácsi Péter válogatott labdarúgótól és várandós feleségétől.
A kórház dolgozói ezúttal is köszönetet mondanak a felajánlásért.
(forrás és fotó: Koraszülöttekért Országos Egyesület)
 

 

Videók