Futsal vb-selejtező - A thaiföldi vb-ért küzd Frank Tamás csapata

A magyar futsal-válogatott vasárnap Gyöngyösön a szerbek ellen játszik világbajnoki pótselejtezőt, a párharc győztese jut ki a november 1. és 18. között Thaiföldön sorra kerülő vb-re.


Frank Tamás együttese a világ élvonalába tartozó orosz csapat mögött, a kazahokat és a letteket megelőzve másodikként lépett tovább selejtezős csoportjából, a sorsoláson pedig szerencséje volt, ugyanis elkerülte a spanyol, a portugál, valamint az olasz együttest is.


    
"Olyan riválist kaptunk, amely ellen van esélyünk a sikerre, nem leszünk már a mérkőzések előtt kilátástalan helyzetben - mondta még a sorsolás után az MLSZ honlapjának Frank Tamás. - A szerbek esélyesebbek, de mindent megteszünk, hogy mi kerüljünk ki győztesként a párharcból. Tudjuk, mire kell készülnünk, ismerjük őket, legutóbb egy éve játszottunk ellenük két barátságos meccset. A szerb játékosok fizikálisan nagyon erősek, dinamikusak, emellett van egy-két kiemelkedő képességű futsalosuk, akik támadásban képesek megnyerni az egy az egy elleni szituációkat. Nagyon szeretnénk kijutni a világbajnokságra, örülök, hogy a sorsolás után ez a cél továbbra is elérhetőnek tűnik számunkra."


    
A szerbek februárban, a zágrábi Európa-bajnokságon a csoportkörben 9-8-ra legyőzték Azerbajdzsánt, 2-1-re kikaptak a portugáloktól, majd a negyeddöntőben 2-1-es vereséget szenvedtek az orosz válogatottól.
    
A magyarok tavaly februárban mérkőztek meg a szerbekkel: Szegeden 3-2-re kikaptak, míg Szabadkán 4-4-es döntetlen született.
    
A világbajnoki pótselejtező visszavágójára április 8-án kerül sor Belgrádban.

 

Videók