Focitöri: Izland akkor pofozta a válogatottat, amikor a legjobban fájt - videók!

Szerdán este a magyar válogatott Izlandot fogadja barátságos mérkőzésen. A két együttes örökmérlege eddig kilenc mérkőzés, hat magyar és három izlandi siker. Összeállításunkban az eddigi mérkőzéseket idézzük fel. Az alábbiakból kiderül, az északiak mindhárom győzelmüket vb- vagy Eb-selejtezőn aratták ellenünk.


A két csapat először 1988-ban találkozott egymással, ám ekkor rögtön kétszer is. Az első találkozón nem voltunk jó vendégek, 3-0-ra győztünk Reykjavíkban, többek között Kiprich József ezután a gyönyörű akció után szerzett góljával. 
 
 
Még ugyanebben az évben mi is vendégül láttuk az északiakat, és szintén 3-0-ra győztünk Vincze István, Sallai Sándor és Kovács Kálmán góljaival. 
 
 
 
 
1992-ben aztán alaposan visszavágtak az izlandiak, Budapesten vb-selejtezőn vertek minket 2-1-re. A magyar gólt Kovács Kálmán szerezte. 
 
 
Egy évvel később, a reykjavíki visszavágón is kaptunk egy pofont, ekkor 2-0-ra vertek minket a házigazdák. A tétmérkőzéseken tapasztalható vesszőfutásunk egy évvel később is folytatódott, 1995-ben immár Eb-selejtezőn kaptunk ki 1-0-s vezetést követően 2-1-re idegenben. Íme Vincze gólja. 
 
 
Némi szépségtapaszként a hazai visszavágón Illés Béla góljával 1-0-ra nyerni tudtunk. 
 
 
A két válogatott legközelebb 2002-ben találkozott egymással, ekkor barátságos mérkőzésen Lőw Zsolt és Dárdai Pál találataival 2-0-ra nyertünk a szigetországban. 
 
2004-ben aztán kétszer is összecsaptunk az izlandiakkal vb-selejtezőn. Az első, budapesti meccsen nagy csatában 3-2-re győztünk Gera, Torghelle és Szabics góljaival. 
 
 
 
A két válogatott eddigi utolsó találkozásakor aztán a 2004-es vb-selejtező visszavágóján megismétlődött az eredmény is, Izlandon is 3-2-re tudtunk nyerni Gera duplájával és Huszti góljával. Íme a győztes gól. 
 
 

Videók