"Azt akarom látni, hogy gladiátorok vagyunk" - Szalai hidegrázós öltözői beszéde

A két részes film első epizódja már látható az MLSZ Tv-n.


2020. november 12-e örökké emlékezetes marad a magyar labdarúgás számára. Magyarország válogatottja két egymást követő Európa-bajnokságra kvalifikálta magát, amire még soha nem volt példa. 

Ezen apropóból a Magyar Labdarúgó Szövetség a "Legszebb Ajándék" című filmet mutatta be honlapján, ahol soha nem látott felvételeket tekinthetünk meg a sorsdöntő Izland elleni mérkőzéssel kapcsolatban. 

Az első rész december 22-én, 19 órakor debütált az MLSZ TV youtube-csatornáján, azonban a szövetség honlapján és közösségi médiafelületeiken is látható már a film.

A meccsnapi készülődésnek, a félidei legfontosabb pillanatoknak köszönhetően betekintést nyújt a film az Izland elleni mérkőzés színfalak mögötti történéseibe. Az első rész végére pedig az is kiderül, ki nevezte az Eb-kvalifikációt a legszebb ajándéknak.

Meghallgathatjuk benne Szalai Ádám megindító kapitányi beszédét is:

"Emberek veszítik el a munkájukat a k**va járvány miatt, 2020 miatt. Emberek kevesebb fizetést kapnak a k**va járvány és 2020 miatt. Ha valaki azt mondja, 2020, mindenki erre gondol majd. Mi itt 90 vagy 120 perc alatt ezt az évet meg tudjuk változtatni! Ez ne legyen nyomás, ez egy lehetőség, egy öröm, hogy mindenkinek itt olyan munkája van, hogy 120 perc alatt ezt az egész évet meg tudjuk változtatni! 14 millió magyar nézi majd a TV előtt! Ma nincs olyan ember, aki elfárad, ma nincs olyan ember, aki párharcot veszít, ma nincs olyan ember, aki leszegi a fejét! Ma csak azt akarom látni, hogy mi vagyunk a gladiátorok! Bármi történik, nincs fáradtság! És a padról, aki beáll, eldönti a mérkőzést! Hajrá Magyarország!"

 

A legszebb ajándék / The best present | 1. rész | MLSZ TV

Az MLSZ TV kétrészes kisfilmje a válogatott Izland elleni Eb-kvalifikációjának színfalai mögé enged bepillantást. A meccsnapi készülődés legfontosabb pillana...


A második rész december 29-én, 19 órától lesz megtekinthető. Ebből kiderül majd, hogy kire gondolt Nego Loic, az egyelítő gól szerzője, amikor lövése áthaladt a gólvonalon, magára nézve milyen következtetéseket vont le a mérkőzés után Nagy Ádám, hogy élte meg a kijutást Gulácsi Péter egy olyan hibát követően, amely egy olyan rutinos kapussal, mint ő egy pályafutás alatt általában csak egyszer esik meg.

Mellettük természetesen a mérkőzést otthon néző, a koronavírussal is harcoló Marco Rossi valamint Szoboszlai Dominik, Szalai Attila, Nikolics Nemanja és Kalmár Zsolt is beszél arról, mit jelent pályafutásában az Izland elleni győzelem és Eb-kvalifikáció. 

Borítókép: mlsz.hu
Forrás: MLSZ.hu

Videók