Csodálatos magyar fordítás, Szoboszlai góljával Eb résztvevő Magyarország

Az utolsó három percben fordítottuk meg a mérkőzést.


A magyar labdarúgó-válogatott az Európa-bajnoki pótselejtezőn hazai pályán Izland válogatottját fogadta.

A találkozót Izland együttese kezdte jobban, egy szöglet után Palsson fejesét bravúrral védte Gulácsi. 

A tizedik percben veszélyes helyről jutottak szabadrúgáshoz az északiak. A 17 méterről elvégzett pontrúgás kicsúszott kapusunk kezéből, aminek következtében Izland megszerezte a vezetést. (0-1)

A gól megfogta a magyar csapatot, de Izland visszább húzódott. Negyedóra elteltével Holender próbálkozott, lövését könnyedén védte Halldorsson. 

A 21. percben szöglethez jutott a magyar csapat. Szoboszlai pontrúgása után Szalai Attila fejelt kapura, de védte Halldorsson. 

A félidő felére úgy tűnt, kezdett kiegyenlítődni a mérkőzés. Két perccel később egy beadás után Bjarnason fejesét magabiztosan védte Gulácsi. 


Fotó: Laszlo Szirtesi - UEFA/UEFA via Getty Images

Fél óra után kiegyenlített volt a játék, egy izlandi kontra után Orban az utolsó pillanatban tudott menteni. Két perccel később Holender lövését hárította az izlandiak hálóőre.

A 35. percben Szoboszlai lőtt kapura, de lövését Halldorsson hárítani tudta.  

Öt minutummal az első játékrész vége előtt szabadrúgáshoz jutott a magyar csapat a tizenhatos előtt, de lövése fölé szállt. A kontrából Finnbogasson lövését védte Gulácsi. 

Az utolsó percben egy távoli lövést kellett Haldorssonnak védenie, így a szünetben Magyarország-Izland 0-1

A második félidő magyar helyzettel kezdődött Holender lövését blokkolta az izlandi védelem.

A magyar csapat kettős cserékkel próbált lendületet vinni a játékba, Fiola helyett Lovrencsics, illetve Nagy Ádám helyett Sigér Dávid lépett pályára. A 62. percben Szoboszlaival szabálytalankodtak, de a bíró sípja néma maradt. Közben Erik Hamrén is cserélt, behozta Gudmundssont, amivel felgyorsult az északiak játéka.

A magyar válogatott próvállkozott, de nem voltunk kapura veszélyesek. A pontrúgásainkban bízhattunk, hátha sikerül az egyenlítés. A 86. percben egy kontra után maradt ki izlandi oldalon hatalmas helyzet. 

A 88. percben egy védelmi megingást követően Loic Nego egyenlített. (1-1)


Loic Nego (Fotó: Laszlo Szirtesi - UEFA/UEFA via Getty Images)

Két perccel később Szoboszlai Dominik révén már a vezetést is megszereztük, miután lövése a kapuban kötött ki. A magyar válogatott 2016 után ismét kijutott az Európa-bajnokságra. 

A végeredmény Magyarország-Izland 2-1 

Hungary vs Iceland 2−1 - All Gоals & Extеndеd Hіghlіghts 2020 HD

Hungary vs Iceland 2−1 - All Gоals & Extеndеd Hіghlіghts 2020 HDSzép volt, fiúk!

 

Borítókép: Laszlo Szirtesi - UEFA/UEFA via Getty Images

Videók