Böde maradt, Szalai és Stieber kimaradt!

Szalai Ádám és Stieber Zoltán sem került be a Feröer-szigetek és a Görögország elleni Európa-bajnoki selejtezőre készülő magyar labdarúgó-válogatott keretébe, amelyben ugyanakkor bennmaradt az NB I góllövőlistáját vezető Böde Dániel.


Bernd Storck megbízott szövetségi kapitány csütörtökön, a Magyar Labdarúgó Szövetség honlapján hozta nyilvánosságra a Feröer-szigetek (október 8. Groupama Aréna) és a Görögország (október 11. Athén) ellen kijelölt keretét. Az első találkozót az európai szövetség fegyelmi bizottságának elsőfokú döntése értelmében zárt kapuk mögött rendezik a magyar szurkolók Románia elleni mérkőzésen tanúsított rasszista viselkedése miatt.

A német edző a korábban kijelölt 33 fős bő keretből 25 labdarúgóra számít a jövő hét elején kezdődő edzőtáborozás során, Telkiben. Az U21-es válogatottnál is számításba vett futballisták közül Osváth Attila, Márkvárt Dávid, Kalmár Zsolt és Nagy Ádám kezdi meg a közvetlen felkészülést a két összecsapásra. A feröeriek elleni mérkőzésen eltiltás miatt nem szerepelhet a ferencvárosi Leandro de Almeida, de Bernd Storck a görögök ellen számol a játékával, ezért ő is a csapattal készül hétfőtől.

"Történelmi lehetőség előtt állunk, hiszen ha jó eredményt érünk el az utolsó selejtezőkön, esélyünk lehet arra, hogy harminc év után ismét nemzetközi tornán szerepeljen a magyar válogatott" - mondta a kerethirdetés után Bernd Storck. "A Feröer elleni győzelemmel véglegesen biztosíthatjuk a harmadik helyet a csoportban, ez legalább pótselejtezőt jelent, amire tizennyolc éve volt legutóbb példa. Az elmúlt hónapokban jó csapattá formálódott a gárda, szinte minden kerettag játékban van, bízom benne, hogy a játékosok jó formában érkeznek meg a mérkőzéseket megelőző összetartásra. Egyértelmű, hogy a Feröer elleni hazai mérkőzést meg kell nyernünk, de ehhez támadásban és védekezésben is meg kell tudnunk valósítani az eltervezett stratégiát."

Szalai Ádám és Stieber Zoltán kihagyásáról Storck elmondta: mivel jelenleg nem játszanak a klubcsapataikban, nem tudja megítélni, milyen formában vannak. "Abban maradtam velük, hogy építsék fel magukat a klubjaikban, próbáljanak meg visszakerülni a csapatukba, mert ez esetben a későbbiekben nagy segítségére lehetnek a válogatottnak is, hiszen remek képességű játékosokról van szó" - magyarázta a megbízott szövetségi kapitány.

A magyar válogatott kerete:
Kapusok: Király Gábor (Haladás), Dibusz Dénes (Ferencváros), Bogdán Ádám (Liverpool)
Védők: Fiola Attila (Puskás Akadémia), Osváth Attila (Vasas), Juhász Roland (Videoton FC), Vanczák Vilmos (FC Sion), Kádár Tamás (Lech Poznan), Guzmics Richárd (Wisla Kraków), Lang Ádám (Videoton FC), Bosnjak Predrag (Haladás), Leandro de Almeida (Ferencváros)
Középpályások: Nagy Ádám (Ferencváros), Kalmár Zsolt (RB Lepizig), Márkvárt Dávid (Puskás Akadémia), Tőzsér Dániel (QPR), Elek Ákos (Csangcsun Jataj), Gera Zoltán (Ferencváros)
Támadók: Lovrencsics Gergő (Lech Poznan), Bódi Ádám (Debrecen), Nikolics Nemanja (Legia Warszawa), Dzsudzsák Balázs (Bursaspor), Németh Krisztián (Sporting Kansas City), Böde Dániel (Ferencváros), Priskin Tamás (Slovan Bratislava)

Videók