Böde Dániel elképesztő nyilatkozata a válogatottról

Nem hazudtolta meg önmagát!


 

Böde Dániel nem számított rá, hogy meghívót kap Marco Rossi szövetségi kapitánytól az észtek és a finnek ellen készülő válogatott keretbe. A Ferencváros támadója a klub honlapján árulta el, hogy eszébe sem jutott a válogatott meghívó, de örömmel vette tudomásul, hogy a Nemzetek Ligájában is pályára léphet:

„Megmondom őszintén, meg se fordult a fejemben a válogatott. Sok dolgom van itt, hiszen egyelőre a Ferencvárosban sem vagyok stabil kezdő, bármikor ismét a padon találhatom magam. Ettől persze nagyon is örülök a meghívónak, és teszem majd a dolgomat a válogatottban is, ahogy mindig.” A 32 éves csatár nem számít komoly meglepetésekre a válogatottban: „A neveket böngészve nagy változások azért nem történtek. Idén tavasszal több mérkőzésen is pályára léphettem a nemzeti csapatban, gyakorlatilag mindenkit ismerek a keretből, úgyhogy szerintem nem fognak komoly meglepetések érni.”

Marco Rossi a zöld-fehérek játékosának hozzáállását és győzni akarását méltatta, Böde azonban úgy gondolja, ez természetes: „Jólesnek a szavai, de szerintem ez a hozzáállás természetes. Kezdőként vagy csereként, a Fradiban vagy a válogatottban minden egyes mérkőzésen nyertesként akarom elhagyni a pályát. Mindent kiadok magamból, ha 5 percet kapok, akkor abban az időszakban, ha végigjátszom a meccset, akkor 90 percen keresztül.”

Videók