Állandó emlékkiállítása lesz a 91 éve született Grosics Gyulának

Az emlékét ápolók a közvélemény segítségét kérik, hogy a legendás kapushoz méltó legyen a kiállítás.


A Grosics Alapítvány és Kapusiskola sport365.hu-nak eljuttatott közleményét változtatás nélkül közöljük.

 „Tisztelt Sportszerető Közvélemény!

 Grosics Gyula az Aranycsapat kapusa, a Nemzet Sportolója 1926. február 04.-én született. Névadónk, 91. születésnapi évfordulóján a Grosics Alapítvány és Kapusiskola állandó emlékkiállítás megvalósításának tervével fordul Önökhöz.

 Szeretnénk a világ egyik legnagyobb labdarúgójának a „Fekete Párducnak”, akit a világon valaha élt legjobb tíz kapus közé választottak, emlékét méltó módon ápolni a XV. kerületi Budai II. László Stadionban. Névadónk a leendő kiállítás helyszínén sportpályafutása után több mint egy évtizeden át a Volán SC elnökeként dolgozott. Az emlékkiállítás helyszínét a XV. kerületi palotai Önkormányzat nagylelkű felajánlással biztosítja.

 Felkérjük Önöket, hogy aki támogatni szeretné kezdeményezésünket, tegye meg. Kérjük azokat is akik bármilyen Grosics Gyulához fűződő tárggyal, emlékkel rendelkeznek, akár csak egy fényképpel is keressenek meg minket.

 Tisztelettel várjuk az anyagi támogatókat is, akikről állandó kiállításunkon külön meg fogunk emlékezni. Alapítványunk külön bankszámlaszámlát nyit és a felajánlásokat csak a kiállítás létrehozására használja fel.

Alapítványunk fontos, alapvető célja Grosics Gyula emlékének, sportpályafutásának, munkásságának, illetve szellemi örökségének ápolása.

 Részletes, pontos információkat, illetve elérhetőségeinket megtalálják awww. grosicsalapitvany.huilletve a www. grosicskapusiskola.hu honlapokon.

 Az a Nemzet, amely múltját nem ápolja és tiszteli az a jövőben nem fog tudni mire támaszkodni.

 „Tisztelet a Legendának a ma tehetségeinek tükrében”

Videók