A statisztikusok szinte biztosra veszik a magyar eb-részvételt

A statisztikákkal foglalkozó Gracenote elemzése szerint az Európa-bajnoki selejtezők legutóbbi mérkőzései után a magyar labdarúgó-válogatottnak 97 százalék esélye van arra, hogy egyenes ágon kijusson a jövő évi kontinensviadalra.


 A cég legutóbb júniusban prognosztizált, akkor Marco Rossi szövetségi kapitány együttesének - amely azóta további három pontot szerzett a szerbek elleni idegenben aratott 2-1-es sikerrel - 90 százalék esélyt adott.

Az előrejelzés szerint az ötödik forduló után a portugálok (99,99 százalék), a franciák (99,95), az angolok (99,9), a belgák és az osztrákok (99,7), a skótok (99), a horvátok (99) és a spanyolok (98) kijutása is szinte már kézzel fogható, de a magyarok mögött a svájci (96), a holland (95), valamint a szerb (93) és a dán (91) válogatott Eb-szereplése is lassan borítékolható.

A németek házigazdaként automatikusan résztvevői a 2024-es Európa-bajnokságnak, a tíz selejtezőcsoportból az első két-két válogatott egyesen ágon kijut, a fennmaradó három hely pedig pótselejtezőn talál gazdára.

Fotó: Tóth Zsombor / Sport365

Videók