Az MLSZ lesújtott: Van olyan szurkoló, akit két évre kitiltottak

Nem volt kegyelem a Magyarország-Anglia mérkőzésen történtek után.


Még szeptember 2-án rendezték meg a Magyarország-Anglia világbajnoki selejtező mérkőzést, ahol az Eb ezüstérmes angolok 4-0-ra győztek a Puskás Arénában.

A találkozó után a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) vizsgálatot indított rasszista megnyilvánulások miatt, amiért két zárt kapus mérkőzésre büntette a Magyar Labdarúgó Szövetséget. (Ezekből az egyiket már letöltöttük, ugyanis az Albánia elleni világbajnoki selejtezőt zárt kapuk mögött kellett megrendezni.)

 

Sport365.hu - A szurkolókon semmi nem múlt - Anglia négyet rúgott a magyar csapatnak

Ahogy az várható volt, Anglia birtokolta többet a labdát a találkozó első félidejében. Az első komolyabb helyzetre a 20. percig kellett várni, amikor Harry Kane eresztett meg egy lövést, ami kapu fölé ment. A 23. percben Luke Shaw kapott egy Pazar kiugratást, de szerencsére Gulácsi Péter résen volt. A 26.

 

„Azok a rendbontók, akiket a biztonsági szolgálat a helyszínen azonosított, a sporttörvény rendelkezései alapján, a sportrendezvények látogatásától két évre kizárásra kerültek. Azon rendbontók esetében, ahol a helyszíni azonosítás nem volt megoldható, feljelentésre és hatósági eljárás lefolytatására volt szükség, a rendőrség több forrásból beszerzett bizonyítékok alapján folytatja a nyomozást.” – nyilatkozta Sípos Jenő, az MLSZ szóvívője, a 24.hu-nak.

Az Anglia-Magyarország mérkőzés miatt is vizsgálatot indított a FIFA miután a brit portálok információi szerint egy magyar szurkoló rasszista megnyilvánulásokkal illetett egy angol rendezőt.

Szijjártó Péter külügyminiszter később elmondta, hogy egy magyar és egy lengyel szurkolót vettek őrizetbe, az 1-1-re végződő találkozót követően.

 

A világbajnoki selejtező csoportban a magyar válogatott a negyedik helyen áll 11 ponttal az utolsó két forduló előtt. A mieink legközelebb november 12-én San Marino ellen lépnek pályára hazai pályán, majd Lengyelországban zárják a vb selejtező sorozatot.

Borítókép: Facebook.com/ MLSZ 

Videók