Tíz esztendő után döntős a Budapest Honvéd

Nyolcadszor is megnyerik a Magyar Kupát vagy Fehérvárra kerül a trófea?


Tíz év után szerepelhet újra a Magyar Kupa döntőjében a Budapest Honvéd FC, amely május 25-én, szombaton 19:30 órától a Groupama Arénában lép pályára a Mol Vidi FC ellen. 
A döntőig tartó időszakban a Honvéd hivatalos oldala minden nap beszámol egy-egy érdekességről a kispestiek és a kupa történelme kapcsán, illetve felelevenítésre kerül az eddigi hét kupasiker.
 
Ezért a serlegért küzd meg a Honvéd és a Videoton szombaton.
Fotó: honvedfc.hu
 
A Budapest Honvéd kupatörténelmében Komora Imre az egyetlen, aki játékosként és edzőként is magasba emelhette a trófeát, sőt Komora Imre azon három szakvezető egyike, aki egynél több alkalommal juttatta kupadöntőbe a kispestieket. 
Komora Imre és Preiner Kálmán két-két döntőben ülhetett a Honvéd kispadján, míg a mostani csapatot irányító Supka Attila immár harmadszor vezette fináléba a gárdát. 
Ennek ellenére a szombati lesz a 2007-ben kupagyőztes szakember második döntője, mivel a 2007–2008-as kiírásban az elődöntő után lemondott, így a DVSC elleni hazai 7–0-ás, illetve az idegenbeli 2–1-es vereségnél már Vass László ült a kispadon.
 
A Honvéd kupagyőztes edzői: Kispéter Mihály, Komora Imre, Both József, Török Péter, Supka Attila, Sisa Tibor
Döntőbe jutott edzők: Supka Attila (3), Preiner Kálmán (2), Komora Imre (2), Kalmár Jenő, Kispéter Mihály, Mészáros József, Bicskei Bertalan, Both József, Haász Sándor, Dimitrije Davidovics, Török Péter, Gálhidi György, Sisa Tibor (1-1)
 
Nyolcadszor nyerheti meg a Honvéd a Magyar Kupát, ha legyőzik a Videotont. 
Fotó: honvedfc.hu
 
Utoljára 2009-ben nyert Magyar Kupát a Honvéd, méghozzá a Győr ellen.
 
Két évvel korábban a Debrecent győzték le, ennek a történetnek a felelevenítése következik:
 
"A Magyar Kupa sorsa újra egy mérkőzésen dőlt el, a 2006–2007-es finálé helyszíne pedig a Szusza Ferenc Stadion volt. A Honvéd ellenfele a kor sztárcsapata, a Debreceni VSC volt.
A piros-feketék jól kezdtek, az első félidőben a debreceniek fölé kerekedtek, és a 28. percben Ivancsics Gellért révén a vezetést is megszerezték. 
Szünet után a Loki nagyobb sebességre kapcsolt, a 70. percben Zsolnai kiegyenlítette a hajdúságiak hátrányát. Mivel több gól nem esett a rendes játékidőben, jöhetett a hosszabbítás.
Rosszul kezdték a ráadást, ugyanis Pomper a 97. percben buktatta Zsolnait a 16-oson belül, Bede játékvezető büntetőt ítélt és kiállította a Honvéd játékosát. A 11-est Sidibe értékesítette, így a Loki került előnybe. 
A Honvéd nem adta fel a meccset, az erőfeszítéseket a 105. percben siker kísérte, a csereként beállt Koós Gábort buktatták a 16-oson belül, a megítélt 11-est Szabó Tibor értékesítette, a vétkes Bírót kiállította a játékvezető. 
A hosszabbításban több gól nem esett, így jöhettek a tizenegyesek.  
A szétlövést a Honvéd kezdte. Ivancsics belőtte, a debreceni Komlósi a lécet találta el, előny a Honvédnál. A következő párosításban Genito és Sidibe is betalált. A harmadik körben Ndjodo és Kiss Zoltán is hibázott. 
Következett Szabó Tibor és Zsolnai Róbert, a kispesti berúgta, a debreceni viszont kapufára lőtte a 11-est, így a kupát története során hatodszor nyerte meg a Honvéd!"
 
Utoljára 2009-ben nyertek kupát a kispestiek. A legnagyobb modernkori kupasikerük 2007-ben született.

Fotó: honvedfc.hu

Forrás: honvedfc.hu 

Videók