Magyar Kupa: kikapott a Fradi Csákváron

Először szenvedett vereséget hazai sorozatokban a Ferencváros ebben az idényben, ennek ellenére a zöld-fehérek jutottak a következő körbe, méghozzá 7–5-ös összesítéssel.


A Ferencváros a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének csákvári visszavágóját 4–1-es előnyből várta, amit hamar tovább is növelt, ugyanis a 8. percben Leandro parádés ívelését Böde Dániel csúsztatta a tizenhatoson belülről a bal alsóba. A 38. percben egyenlített a Csákvár: egy bal oldali beadást Molnár Tibor fejelt a kapu jobb oldalába. Három perccel később ismét a Fradinál volt az előny! Lakatos István cselezett a Csákvár tizenhatosának közepe felé, majd külsővel Pintér Ádámhoz tálalt, aki 17 méterről a jobb alsóba lőtt.

 
A második félidőben tovább potyogtak a gólok. Az 54. percben Böde csapta be védőjét, majd ziccerben, az ötös vonalánál a mellette futó Hajnal Tamáshoz passzolt, aki a hálóba gurított, ezzel már kettővel ment a Fradi, ám a Csákvár nem adta fel és fordítani tudott. Előbb a következő támadás végén egy jobb oldali beadás után Nyilasi Bálint közelről szépített, majd az 58. percben Domján Attila lőtte ki 18 méterről a bal felső sarkot, végül a 82. percben Nyilasi Bálint góljával átvette a vezetést a Csákvár és nyerni tudott, ám 7–5-ös összesítéssel az FTC jutott a negyeddöntőbe.
 
Magyar Kupa, nyolcaddöntő, 2. mérkőzés
Csákvár-FTC 4–3 (Molnár T. 38., Nyilasi 55., 82., Domján 58. ill. Böde 8., Pintér Á. 41., Hajnal 54.
Továbbjutott a Ferencváros 7 – 5-ös összesítéssel 
 
Csákvár: Kovács A. – Wild, Baranyai (Hajdú S., 58.), Vaszicsku, Dulló, Szekér, Domján, Nyilasi, Molnár Cs., Kocsis (Bakos, 46.), Molnár T. (Erős, 58.)
 
FTC: Jova – Cukic, Nalepa (Dilaver, 46.), Leandro – Pintér Á. - Hajnal (Haris, 65.), Nagy D., Lakatos - Radó, Böde (Haraszti, 65.), Lamah

Videók