Kiütötte a Fradi a REAC-ot

Fölényes 5-0-ás győzelemmel lépett át a REAC csapatán a Ferencváros a Magyar Kupa negyedik körében.


Nem volt egy súlycsoportban szerda este a REAC és a Ferencváros a Magyar Kupa legjobb tizenhat csapata közé kerülésért vívott mérkőzésen. A zöld-fehérek több mint magabiztosan verték 5-0-ra a rákospalotaiakat. A gólzáporos meccs első találatát a Ferencváros argentin légiósa, Morales jegyezte. A Fradi 35-öse a zöld-fehérek első szöglete után a kipattanót zúdította a REAC hálójába a 21. percben (0-1). Kilenc perccel később már kettővel vezetett a Fradi, ugyanis miután Heinz végigcselezte magát a fél REAC-védelmen a lövése Rósa elé pattant ki Somogyiról, az FTC csapatkapitánya pedig nem hibázott (0-2). A 38. percben ismét egy sarokrúgást követően volt eredményes Prukner László együttese. A hosszú oldalra átívelt labdát Emil Miljkovic teljesen zavartalanul passzolhatta a kapuba (0-3).

Nem változott a játék képe a második félidőre sem, a Ferencváros uralta a mezőnyt s rövid passzos játékukból egy-egy ritmusváltással akkor kerültek helyzetbe, amikor akartak a zöld-fehér játékosok. A mérkőzés talán legszebb gólját Miljkovic szerezte az 54. percben. Az igazi kupaspecialista támadó szépen nyeste a labdát a hosszú fölsőbe (0-4). Tíz perc sem telt el, és a Fradi szurkolói újabb gólnak tapsolhattak. Tóth Bence passzával Józsi György jól lépett ki a védők közül, s elegánsan helyezett a hosszúba.

Magyar Kupa, 4. kör
Budai II Stadion, 700 néző
REAC – Ferencváros 0-5 (0-3)
REAC: Somogyi – Tóth M., Gulyás, Cseri, Olasz, Ferencz, Dancs (Dinka 66.), Gáspár (Maczó 84.), Borsi (Szabó 53.), Menyhárt, Mészáros
Ferencváros: Haber – Adriano (Fitos 70.), Józsi, Heinz, Rósa (Kulcsár 46.), Miljkovic, Rodenbücher, Maróti, Tóth B., Morales, Csizmadia (Dragóner 65.)
Gólszerzők: Morales 21., Rósa 30., Miljkovic 38., 54., Józsi 61.

Videók