Szerkesztő: Gyurkó Szabolcs
2011. 10. 26. 16:28

Magabiztos győzelmet aratott a Ferencváros Szolnokon, a Magyar Kupa negyedik fordulójában. A szolnokiak öt percig tudták szorossá tenni a mérkőzést, amikor 0-3-as állásról 2-3-ra szépítettek, de aztán a Ferencváros tovább növelte az előnyt, és végül 5-2-es győzelmet ért el a Tiszaligeti Stadionban.

Magabiztos győzelmet aratott a Ferencváros Szolnokon, így a fővárosi csapat jutott tovább a Magyar Kupa negyedik fordulójából.

A vendégcsapat gyakorlatilag a legerősebb csapatával lépett pályára, de ez sokáig nem mutatkozott meg a mérkőzésen. Eseménytelen első perceket produkáltak a csapatok, a kapuk nem forogtak veszélyben. Majd érkezett Pölöskei, és a zöld-fehérek csatára ott folytatta, ahol az Újpest ellen abbahagyta, Jovanovics átadását magabiztosan gurította a hálóba a kapus mellett.

Tíz perc elteltével óriási védelmi hiba után növelte előnyét a Ferencváros, a szolnoki hátvéd addig cselezte ki a semmit, amíg Somalia lecsapott a labdára, az első kapuralövését még védte a hazaiak kapusa, a második löket viszont már utat talált a kapuba, 0-2.

A 24. percben megfogyatkoztak a hazaiak, Pölöskei lerántásáért büntetőt ítélt a játékvezető, és kiállította Antal Gábort. A büntetőből Józsi három gólosra növelte a különbséget. Ezután némi rövidzárlat állt be a ferencvárosi védelemben, három perc alatt két gólt szereztek a hazaiak,előbb Kalmár, majd B.Tóth Balázs talált be Jovának, 2-3.

Sokat nem késett a válasszal az FTC, Somalia elegáns mozdulattal rúgta el a labdát a kapus mellett, ami a hosszúsarokba pattogott, újra két gól lett a Fradi előnye. A szünet után a Szolnok próbálkozott támadás-építésekkel, de nem nagyon kerültek helyzetbe a hazai csapat támadói. A 68. percben Csizmadia megadta a kegyelemdöfést, a védő Hakola szöglete után, fejjel volt eredményes. A hátralévő időben a Szolnokon már látszott, hogy feladta a meccset, a Ferencváros Abdi révén még kétszer veszélyeztette a hazaiak kapuját, ám ezekből már nem született gól.

Amennyiben a szöveges közvetítésünket szeretnéd megnézni a mérkőzésről, IDE KATTINTS!

Szolnoki MÁV FC-Ferencvárosi TC 2-5
Szolnok, 1000 néző

gól: Kalmár, B.Tóth Balázs ill. Pölöskei, Somalia(2), Józsi, Csizmadia

 

A többi mérkőzésen:

Balmazújváros-MTK 1-2

Cegléd-DVSC 0-2

Kozármisleny-Siófok 2-1

Mezőkövesd-Kecskemét 2-3

Putnok-Paks 3-2

Rákosmente- Kaposvár 0-1

Tatabánya-Videoton 0-2

 

 

Legfrissebb híreink


Élő eredmények