Egymást ütötték a nézők a ZTE-Videoton Magyar Kupa-meccsen

A Magyar Kupa 4. fordulójában a Zalaegerszeg a Videotont fogadta a visszavágón. A meccs késve kezdődött, mert az egerszegi drukkerek egy része Videoton-szurkolókra támadt.


Videoton honlapja szerint kb 500 néző volt kíváncsi a meccsre, ebből 30-an Székesfehárvárról érkeztek. Majd elkezdődött a balhé: „Sajnos kezdés előtt balhé alakult ki a lelátón, a hazai szurkolók támadtak a maroknyi fehérvári drukkerre. A biztonságiak csak percekkel később érkeztek a vendégszektorhoz. Körülbelül 7-8 percet kellett várni, hogy a rendőrség megérkezzen, és elkülönítse a hazai szurkolókat a fehérváriaktól.”

ZTE honlapja míg elismeri a balhét, de előzményekről ír: „Honlapunk szigorúan marad a mérkőzésen történt labdarúgó eseményekkel kapcsolatos rövid tudósításról. Ami azon kívül történt, úgyis vizsgálat tárgyát fogja képezni, természetesen mindennek van előzménye, méghozzá még a múlt hétről, Székesfehérvárról. Erről az esetről természetesen egyetlen sajtóorgánum sem számolt be, mint ahogy mai vendégeink hivatalos honlapja sem ( ami persze a mai eseményeket – saját szemszögből – finoman szólva is elfogultan írja le ). Hogy a mai nem pályára illő események megtörténtek, sajnálatos és klubunk maximálisan elhatárolódik az ilyen jellegű cselekményektől. Ezzel kapcsolatban egyenlőre ennyit, mindent mást majd később…”

A boon.hu szerint előállítás is történt:

A zalaegerszegi rendőrök a Zalaegerszeg TE FC – Videoton FC Magyar Kupa labdarúgó-mérkőzés nyolcaddöntőjének második félidejében állították elő a rendbontókat.
A hat férfi a rendőri intézkedésnek ellenszegült, a másik szurkolótábor felé söröspoharakat dobált, és többszöri rendőri felszólítás ellenére sem hagyta el a szektort, amelyben tartózkodott. A rendbontók közül többen a kerítést rázták és verekedést provokáltak.

A zalaegerszegi rendőrök a szurkolókat előállították és a rendzavarás megalapozott gyanúja miatt szabálysértési őrizetbe vették őket.

Videók