Az Üllői úton szerzett előnyt a Videoton

Harmadosztályú csapat vezetett Békéscsabán és Újpesten is, de végül a nagyobb meglepetések elmaradtak a Magyar Kupa negyeddöntőinek első meccsén.


 
Fotó: Farkas Zsolt
 
 
A negyeddöntők rangadóján a Videoton a Ferencváros otthonában lépett pályára, és a jobbára helyzetek nélküli első félidő végén Pátkai Máté felívelése utána Pintér Ádám abban a hitben engedte el a labdát, hogy az majd Dibusz Dénesé lesz, de Feczesin Róbert lecsapott és a hálóba bólintott.
 
A második félidőben Thomas Dollék uralták a játékot, de nagy helyzetet nem dolgoztak ki a zöld-fehérek.
 
 
Ferencváros:  Dibusz – Dilaver, Nalepa, Pintér Á., Ramírez – Gera Z., Nagy Á. (Nagy D., 69.), Hajnal (Sesták, 69.) – Varga R., Radó, Lamah (Trinks, 75.). Vezetőedző: Thomas Doll
Videoton: Danilovics – Nego, Lang, Juhász, Fejes – Heffler T. (Pölöskei, 80.), Pátkai – Haraszti (Sejben, 89.), Kovács I., Suljic – Feczesin (Tischler, 76.). Vezetőedző: Horváth Ferenc
 
Érdekes módon a játéknap másik két meccsén az NB III-as venégcsapatok szereztek vezetést, de a Békéscsaba fordítani tudott, míg az Újpest lerendezte a továbbjutás sorsát.
 
Magyar Kupa, negyeddöntők, első meccs
 
Ferencváros–Videoton 0–1 (Feczesin 42.)
Újpest–Tiszaújváros (III. osztályú) 8–1 (Andrics 42., 48., Balogh B. 45, 57. 60., Bardhi 62., Hazard 65., Mohl 73, ill. Katona B. 11.)
Békéscsaba–Kozármisleny (III.) 2–1 (Birtalan 27., 33. ill. Beke 16.)
 
Kedden:
 

Videók