A Videoton ott lesz, de vajon kiáll a Vác? - MK-előzetes

A Magyar Kupa negyeddöntőjében a Videoton FC ellenfele az NB II-es Dunakanyar-Vác csapata lesz. A legfrissebb hírek szerint a Vác talán ki sem tud állni a mérkőzésre.


Mint ismeretes Vácon kissé bonyolult a csapat helyzete a tulajdonosi viták miatt, így kérdéses, hogy lesz-e egyáltalán meccs a Városi stadionban.

"Az elmúlt időszakban különböző hírek láttak napvilágot a csapattal kapcsolatban. Olyan ember nyilatkozik rólunk, akit mi nem is ismerünk. Mi egy angol befektetővel, John Marshallal tárgyaltunk és egyeztünk meg tavaly, vele alakítottuk ki a keretet, és tűztük ki a célokat. Ősszel nem teljesítettünk rosszul, az ötödik helyen állunk a bajnokságban, a Magyar Kupában pedig a legjobb 8 közé jutottunk. Érdekes helyzetbe kerültünk, mert ha nem állunk ki a Vidi ellen szombaton, akkor minden felelősséget ránk hárítanak, annak ellenére, hogy a játékosok amatőr szerződéssel szerepelnek. Ettől függetlenül elképzelhető, hogy nem fogjuk tudni vállalni a mérkőzést, hiszen a télen több játékos távozott tőlünk, és sérültjeink is vannak. A tegnapi edzésen csupán 12 labdarúgó edzett. Pedig az őszi eredményeink alapján mondhatjuk azt, hogy sikeres csapat vagyunk. Az volt a tervünk, hogy játszunk két jó mérkőzést a Magyar Kupában a Vidivel, és megpróbáljuk megismételni azt a bravúrt, amit az MTK ellen már sikerült megvalósítanunk ebben a sorozatban, vagyis kiharcolni a továbbjutást. Sajnos ebben a pillanatban erre kevés esélyt látok, ráadásul nagy a valószínűsége annak, hogy tavasszal megszűnik a klub, hiszen semmilyen licenszfeltételnek nem tudunk megfelelni." - nyilatkozta a Videoton hivatalos honlapjának Mózner János, aki ősszel a vezetőedzői feladatokat látta el Vácon, jelenleg pedig a csapat felkészülését irányítja.

Pánczél Szabolcs, csapatunk technikai igazgatója a következőt nyilatkozta: "Nekünk nincs lehetőségünk mérlegelni, akármilyen híreket is hallunk. A versenyszabályzatban meghatározottak szerint kell eljárnunk. Az MLSZ hivatalosan tájékoztatta a klubokat arról, hogy hol és mikor lesz a mérkőzés, nekünk az a dolgunk, hogy a megadott időpontban, azaz szombaton 14 órakor, a megadott helyszínen, a váci stadionban pályára lépjünk."

"Elsősorban abban bízom, hogy lesz mérkőzés. Remélem, hogy ellenfelünknek sikerült megoldania a problémáit, másrészt az időjárástól is függ a találkozó sorsa. Ahhoz, hogy a saját játékunkat tudjuk játszani, minél jobb állapotban lévő pályára van szükségünk. Azt várom a mérkőzéstől, hogy viszontlássam az érkezésem óta gyakorolt kombinációkat, taktikai megoldásokat. A Vidinél mindig a győzelem a cél, ezúttal sincs másként" - nyilatkozta José Gomes a mérkőzés előtt.

A Vác legnagyobb bravúrja az MTK kiejtése volt az első fordulóban (2-2, tizenegyesekkel 3-0), azóta nem meccselt élvonalbeli klubbal, a Jászapáti, a Tiszakanyár és a Tiszaújváros legyőzésével jutott a negyeddöntőbe. A Videotonnak csak két párharcot kellett megnyernie, a Haladást és a második ligás ZTE-t búcsúztatta.

LABDARÚGÁS
Magyar Kupa, negyeddöntő:
Dunakanyar-Vác - Videoton FC 14:00
Városi Stadion, vezeti: Erdös József
A sport365.hu tippje: 0-4

 

Videók