"A győzelmet szeretnénk a vezetőedzőnknek és a szurkolóknak ajánlani" - Tóth Mihály

Joan Carillo, valamint Kuttor Attila távollétében a másodedző Tóth Mihály értékelte a MOL Fehérvár-Mezőkövesd Magyar Kupa elődöntőn látottakat.


A bajnokságban remeklő Mezőkövesd együttese óriási bravúrt hajtott végre azzal, hogy a Magyar Kupa elődöntőjében kiejtette a címvédő Mol Fehérvár csapatát.

A találkozón történteket a fehérváriak mestere Joan Carillo, valamint a Mezőkövesd edzőjét Kuttor Attilát helyettesítő Tóth Mihály értékelte.


Joan Carrillo: "Azt tudtuk hogy nehéz mérkőzés vár ránk, hiszen kis előnyt tudtunk szerezni Mezőkövesden az idegenben lőtt góllal. Ellenfelünk a mérkőzés elején egy hibát kihasználva vezetést szerzett, azt hozzá kell tennem, hogy nagyon intelligensen futballoztak, védekezésre és kontrákra játszottak. Az első félidő végén átálltunk egy háromvédős rendszerre, hogy több támadónk legyen elől. A második félidőben egy újabb ellentámadás után megszerezte a második gólt ellenfelünk. Véleményem szerint volt egy érvényes gólunk, amit a játékvezető les miatt nem adott meg, de nem akarom erre fogni a kiesést. Minden játékosom teljes erőbedobással ment előre és akarta ezt a sikert, az egyenlítés össze is jött, azonban a harmadik gólt nem sikerült megszereznünk, így a Mezőkövesd jutott tovább."

 


Joan Carillo szerint mindent megtett csapata a továbbjutásért.
Fotó: Fehérvárfc.hu


Tóth Mihály:
 "A győzelmet szeretnénk vezetőedzőnknek és szurkolóinknak ajánlani. Körülbelül másfél éve volt egy szurkolói ankét, ahol azt mondtuk, hogy szeretnénk nagy dolgokat véghez vinni Mezőkövesden. Úgy gondolom, hogy megérdemelten vagyunk a döntőben és a bajnokságban a 3. helyen, nagyon sokat dolgoztunk ezekért az eredményekért. Nagyon élveztem a mai mérkőzés minden percét, az a véleményem, hogy fel tudtunk nőni a feladathoz, óriási dolognak tartom, hogy 2-0-ra tudunk vezetni Fehérváron és hogy kiharcoltuk a továbbjutást. Gratulálok a csapatnak, a továbbjutásnak nagyon örülünk. Azt tudom mondani, hogy evés közben jön meg az étvágy, nagyon szeretnénk megnyerni a Magyar Kupát. A döntőre is fel fogunk készülni, úgy gondolom, hogy 50-50% esélye lesz mindkét csapatnak elhódítani a serleget." 

A továbbjutást követően a Mezőkövesd kapusa Szappanos Péter az NSO TV-nek nyilatkozott.

Volt ünneplés az öltözőben, de öt perc után mindenki a következő feladatra koncentrált, hiszen hétvégén van egy fontos megyei derbink. Én úgy gondolom, hogy másfél órával később, már arra kell koncentrálni. 

"Úgy vélem, hogy a küzdeni akarás döntött a javunkra. Mindenki küzdött mászott a sikerért, ez döntött." - vélte a hálóőr.  

Nagyon örülök, hogy két gólt tudtunk lőni, mert ez a Videoton ellen nem megszokott. Kuttor Attila jelenléte hiányzik az öltözőből, érte is küzdöttünk. Úgy gondolom, hogy érte is tudtunk küzdeni. A mérkőzés végén nagyon nagy nyomás alatt volt a kapunk, de tudtuk, hogy jönni fognak be a labdák. - tette hozzá Szappanos. A végefelé már nem volt akkora nyomás nem volt, örülök, hogy sikerült a továbbjutás.

 Sport365.hu - Történelmi fordulat a klub életében

 

Borítókép: Fehérvárfc.hu
Forrás: Mezőkövesdzsory.hu

 

Videók