Szép játék nélkül is sikeres tudott lenni a Honvéd

Döntetlen az első félidőben, majd jött a második játékrészben egy újabb pontrúgás.


A Mezőkövesd először, a Honvéd nyolcadszor nyerhetett volna a labdarúgó Magyar Kupa fináléjában. Hatalmas érdeklődés volt tehát a döntő iránt, amit végül a Honvéd nyert 2-1-re.

A tavaly is finalista fővárosiak immár 19. alkalommal kerültek a sorozat döntőjébe, legutóbb 2009-ben diadalmaskodtak.


Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A Mezőkövesd kezdőcsapata: Szappanos, Eperjesi, Nesterov, Besirovic, Pekár, Zivzivadze, Berecz, Karnitski, Pillár, Cseri, Silye. Vezetőedző: Kuttor Attila

A Honvéd kezdőcsapata: Tujvel, King, Batik, Kamber, Lovric, Uzoma, Szendrei, Hidi, Gazdag, Lanzafame, Ugrai


Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

MIndkét csapat útja a döntőbe nem volt könnyű menet, éppen ezért óvatosan kezdtek az első percekben a felek. Emellett sok pontatlanság is övezte mindkét együttest. A 10. percben egy szép Mezőkövesdi támadást láthattunk, ami az első komoly helyzet is volt egyben, Cseri beadását követően Berecz lőtt mellé kapásból.


Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A 34. percben Ugrai szöglete után Lovric volt, aki megszerezte a Honvédnak a vezetést, mondhatni a semmiből született ez a vezető találat.

A 37. percben kiegyenlített a Mezőkövesd. Nagyon keményen csapódott le a labda, aminek meg is lett az eredménye szabadrúgásból. Pekár örülhetett. Kezdődhetett tehát minden előről.


Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A gólok felébresztették mindkét együttest, ami mindenképpen jót tett a találkozónak. Az első félidőben 1-1-el mentek pihenőre a csapatok.

A második félidő elején ismét a Mezőkövesd jött ki bátrabban a szünetről, azonban az utolsó passzok nem stimmeltek, így nem született gyors gól. Az 56. percben egy újabb pontrúgás következett, és az élesen belőtt labdát végül Djordje Kamber öt méterről a hálóba fejelte, amivel 2-1 lett a Honvédnak. A 94. percben Szappanos botlott fel majdnem a labdában, amiből a Honvéd lehetett volna eredményes, de végül nem sikrült bejuttatni az üres kapuba a labdát.

A mérkőzés végén hiába jött még a hat perces hosszabbítás, már itt sem tudott a Mezőkövesd csodát tenni. A Budapest Honvéd a Magyar Kupa győztes! 


Fotó: Facebook/Budapest Honvéd FC

Fotó: Mezőkövesd Zsóry Sportegyesület/Facebook

Videók