Futács Márkó visszavonul

Bejelentette visszavonulását kedden Futács Márkó U20-as világbajnoki bronzérmes labdarúgó.


Futács közösségi oldalán jelentette be a hírt:

„A legjobb lezárás,ha tudod, hogy mindent megtettél! Hálás vagyok mindenkinek, aki velem volt ezen a csodálatos utazáson. Várom az új fejezetet. Köszi foci!” – írta.

A csatár április elején csatlakozott az NB II-es Budapest Honvéd csapatához. A kispesti klub honlapja szerint az előzetes orvosi vizsgálatok során mindent rendben találtak, az edzésterhelés mellett azonban újra jelentkeztek a térdfájdalmai, ezért a 34 éves futballista kénytelen volt a pályafutása befejezése mellett dönteni.

Futács előbb a Ferencváros, majd a francia Nancy utánpótlásában nevelkedett, profi karrierje során pedig megfordult a német Werder Bremennél és Ingolstadtnál, az angol Portsmouth-nál, Leicester Citynél, Blackpoolnál, a török Mersinnél, a horvát Hajduk Splitnél, a szlovén Olimpija Ljubljanánál, illetve a Diósgyőrnél, a Fehérvár FC-nél, Zalaegerszegen és az MTK-nál.

A Diósgyőrrel Ligakupát, a Fehérvárral Magyar Kupát, a Hajduk Splittel horvát bajnokságot nyert, utóbbiban gólkirály lett.

Tagja volt a 2009-ban világbajnoki bronzérmet szerzett U20-as válogatottnak, a felnőtt nemzeti csapatban három mérkőzésen lépett pályára.

(Borítókép: X)

Videók