"Távol áll tőlünk a rúgd és fuss elve"- Varga Endre

A Vasas ügyvezetője, Varga Endre a hétközi edzőmérkőzést követően méltatta a Vasas utánpótlás rendszerét.


A Vasas a Kubala Akadémia válogatottjával mérkőzött kedden. A találkozót követően a cégvezető vázolta a téli terveket és a klub által képviselt játékospolitikát.

Varga Endre, a Vasas cégvezetője: "Ez a mérkőzés is tanúbizonyságát adta annak, hogy a Futball Kft.-t és a Kubala Akadémiát tulajdonló két gazdasági társaság célja az együttműködés. Közös érdekünk hogy minél több akadémista kerüljön a felnőtt csapat keretéhez, és ott megmutathassa tudását.

Sok ügyes fiatalt láttam, közülük egy-ketten már a közeljövőben rendszeres résztvevői lehetnek a felnőttek edzéseinek. Főként azt figyeltem, hogy mennyire bátrak az egy az egy elleni szituációkban, milyen sikerrel vívják meg a párharcokat, hiszen a mai modern futball elsősorban ezt a képességet várja el tőlük.

Folytatnánk azt a koncepciót, amelynek értelmében a tavaly még akadémista Ferkó Ádám és Kárpáti Vitéz rendszeres játéklehetőséghez jutott az ősz folyamán NB II-es csapatunkban, vagy ugyanígy említhetném Katona Máté és Görgényi Dávid nevét is, akik korábban szintén itt a Fáy utcában nevelkedtek. Rajtuk kívül persze apróbb szerepig is többen eljutottak már.

Mi elsősorban magyar fiatalokra, azon belül is ha lehet, saját nevelésűekre kívánjuk alapozni az együttesünket. Természetesen fő célunk, a feljutás elérésének érdekében szükségünk van tapasztalt, kiforrott tudású labdarúgókra is, ám nem kívánunk orrba-szájba, környező országbeli tucatlégiósokat szerződtetni.

Vezetőedzőnk Szapor Gábor már eddig is számtalanszor bizonyította, hogy kiválóan ért a fiatalok nyelvén, azt várjuk tőle a jövőben is, hogy kihozza belőlük a maximumot úgy, hogy megpróbálunk egy passzjátékra épülő, stílusosan futballozó csapatot kialakítani. Távol áll tőlünk a rúgd és fuss elve."

Videók