Szemétdombbá vált a 14 ezres magyar stadion - fotók

Régóta nem lehet hallani a csepeli sportéletről. Régóta nincsenek már kiugró sikerek. Néha persze hallunk egy-egy szép eredményről, de mindenki meglepődik, amikor a név mögött elhangzik, hogy a sportoló csepeli színeket képvisel.


A sport365.hu szerkesztőségét megmozgatta a téma és kilátogattunk a Béke téri sportlétesítménybe, ahol hajdanán megannyi sikert értek el a csepeli sportolók.

Riasztó körülmények fogadtak minket, ha az ember nincs ott el sem hiszi. Önök bátran támadhatnának minket, hogy persze ez csak a Photoshop nevű program ügyes trükkje, de inkább kapaszkodjanak meg. Nem! A most következő riportunk minden elfogultság nélkül mutatja be a jelenkori csepeli helyzetet. Mondhatnánk azt is, hogy csak erős idegzetűeknek ajánlott, mert aki szeretei a magyar sportot, azon belül is a labdarúgást, az tuti, hogy legszívesebben sírva fakadna, ha rápillant ezekre a fotókra.

A szívfacsaró valóság előtt egy kicsit históriázzunk. A Béke téri sportközpont az 1930-as években kezdett el épülni lépésről-lépésre. Itt épült fel az ország jelenleg 8. legnagyobb stadionja, amely 14 ezer fő befogadóképességű. A 11 000 állóhely mellett, 3000 ülőhely van a létesítményben, ebből 500 fedett. A stadion világítással, műanyag borítású futópályával és eredményjelzővel van felszerelve. A stadion nézőcsúcsázt, 34000 főt, 1948-ban, egy Csepel SC-Ferencvárosi TC mérkőzésen számoltak. Ellehet képzelni, hogy még a fákon is nézők lógtak. A stadiont jelenleg az Indotek-Csepel FC csapata használja, amely a Winnersport NB III Alföld-csoportjában szerepel.

A rövid múltbéli kitérő után térjünk vissza a szomorú valósághoz. Ottjártunkkor Takács Krisztiánnal, a Csepel FC Kft. ügyvezető tulajdonosával beszélgettünk a lesújtó állapotokról: „Jelen állás szerint ott tartunk, hogy a futballcsapat elcserélte minden hazai mérkőzését novemberben, mert sem melegvíz, sem fűtés nincs az egész létesítményben. Ilyen állapotok között nem lehet dolgozni. Ezt nem csak a labdarúgó klub nevében mondhatom, hiszen ugyanilyen helyzetben vannak az Extraligás röplabdázók, a birkózók, az atléták, a vívók, az öttuzások, a triatlonosok és még sorolhatnám az összes itt működő szakosztályt. Sajnos a jelenleg városvezetés csak asszisztál a kialakult helyzethez. Körülbelül 2000 sportolót érint az áldatlan állapot.”

A létesítményt a Csepel SC Alapítvány működteti és tartja fenn. Természetesen az illetékeseket is megfogjuk keresni az ügyben, de addig is lehet sokkolódni a fotók láttán...

Nézzük a sokkoló képsorokat:

A hajdani büfé...

A női mosdó senkinek sem ajánlott...

Valaki egy italt a meccs alatt? A VIP bárja...

Kellemes meccsnézést, tűt és cérnát lehet hozni...

A hazai öltöző legfontosabb kelléke az elektromos radiátor...

A fürdéshez nem tusfürdő, hanem Domestos ajánlott...

Melyik általános iskolában járunk? Ja, nem, ez egy 14 ezres stadion vendég öltözője!

Játékvezető sem lennék Csepelen az tuti...

A 2011-es technikai feltételeknek megfelel, itt dolgozik a játékvezető.

A mezek a raktárban száradnak...

A VIP-terasz ajtajában nincs zár, egy székkel van kitámasztva...

Csodálkozunk, hogy haldoklik az atlétika sport Magyarországon? Szeméttároló lett a magasugró szivacs tárolójából!

A volt Klubházat irodának szeretnék kiadni, fűtés nélkül hogy?

 

 

 

Videók