Bezárhatják a kilátástalan helyzetű magyar csapat stadionját

Elkeserítő helyzetről számolt be a klub legfontosabb vezetője!


 

A legfrissebb hírek szerint a Közép csoportban sereghajtó HFC helyzete jelenleg kilátástalan - írja az oldalvonal.hu. Horváth Zoltán klubelnök a pénteki sajtótájékoztatón elmondta, hogy csütörtökön Márki-Zay Péter polgármester értesítette arról, hogy úgy tűnik, a közeljövőben bezárják a városi stadiont. A polgármestert ezt nyilvános lakossági fórumán is megerősítette.

„A lehetőséget felkínálták, hogy a Hódmezővásárhelyi Futball Club üzemeltesse a stadiont, de ez több sebből vérzik, hiszen pont azért ülünk itt, mert nincs pénzünk. Anélkül pedig merész vállalkozás lenne üzemeltetni egy városi stadiont. Egészen addig, amíg a kaput nem zárják be, mi a sportolás lehetőségeit megteremtjük, de ha bezárják, se hagyjuk veszni. Lehet, hogy egy parkban vagy térre kell lemenni, vagy a mártélyi, szikáncsi pályát kell használni, de nem szeretnénk, ha korosztályos csapataink nem fejezhetnék be a bajnokságot és ez a helyzet a felnőtt csapataink esetében is. Egy stadionbezárással nem lehet eltörölni a vásárhelyi labdarúgást, ezt nem is fogjuk engedni. Minden megteszünk, hogy ez az áldatlan állapot rendeződjön és megszűnjön” – nyilatkozta Horváth Zoltán.

A stadion bezárása nem csak a felnőtt labdarúgást lehetetlenítheti el a városban, hanem az utánpótlás fociban érdekelt, több mint 400 fiatal sportolására is rányomhatja bélyegét.

Videók