Fontos mérföldkőhöz ért a Dárdai Pál Labdarúgó Akadémia

Hivatalos bejelentés.


Elkezdődött szerdán a Pécsi Sport Nonprofit (PSN) Zrt. idősebb Dárdai Pál (1951-2017) nevét viselő utánpótlás labdarúgó-akadémiájának kivitelezése a baranyai megyeszékhelyen.

 
A sajtótájékoztatón Vári Attila, a PSN vezérigazgatója a bruttó 3 milliárd forintos kormányzati forrásból megvalósuló fejlesztést méltatva és a támogatást megköszönve azt mondta: a PMFC országos szinten kiemelkedő utánpótlás és felnőtt klub is egyben. A regionális utánpótlás központban naponta mintegy 300 igazolt versenyzőt képeznek – tette hozzá.
 
A Pécs kovácstelepi városrészében létesítendő sportkomplexumban műfüves fedett munkacsarnokot, füves és műfüves edzőpályákat alakítanak ki.
 
A PSN-nek az MTI-hez eljuttatott tájékoztatása szerint a több mint 2300 négyzetméteres központi épületben kapnak helyet a csapatöltözők, a masszázs- és orvosi szobák, edzői és bírói öltözők, a hozzá tartozó vizes helyiségekkel.
 
Az épület földszintjén klubterem és büfé lesz, az emeletén az irodák és öltözők mellett pedig készül egy 300 négyzetméteres bemelegítő-terem is, valamint tíz - egyenként tíz négyzetméteres – különterem. Továbbá 18 személyautó és három csapatbusz számára alakítanak ki parkolóhelyet.
 
Páva Zsolt (Fidesz-KDNP) polgármester az elmúlt két évben megvalósult és a jelenleg is folyamatban lévő városi sportfejlesztésekre utalva úgy fogalmazott: a „Pécs sok évtized lemaradását igyekszik rohamléptekkel behozni". 
 
A beruházás a tervek szerint 2020 június végére készül el.
 
Fotó: psnzrt.hu

Videók