Hatalmas balhét rendeztek a pécsi ultrák - videó

Elképesztő beszámoló a rangadóról.


 Korábban már beszámoltunk arról, hogy a PMFC 2-1-re nyert a HFC ellen idegenben az NB III Közép csoportjában vasárnap, ám a főszerepet nem maga a mérkőzés, hanem a szurkolók játszották.

Történt ugyanis, hogy az előző idény balhés HFC-PMFC-je után (ahol az utóbbi évek egyik legnagyobb harmadosztályú balhéja és az ezzel kapcsolatos terrorelhárítási beavatkozás máig emlékezetes) ezúttal a hazai csapat kikötötte, hogy biztonsági okokból a pécsi drukkerek előzetes regisztráció után vásárolhatnak jegyet és léphetnek be a találkozóra. Igen ám, csakhogy erre a pécsi ultrák fittyet hánytak, s mindössze öten (!) tették meg azt a néhány másodperces fáradtságot, hogy elkerüljék a kellemetlenségeket.

Persze fogták magukat, beültek a buszba, és Baranyából elmentek Csongrádba, ahol rájöttek, hogy ők márpedig nem fogják látni az összecsapást. Itt fontos megjegyezni, hogy a vásárhelyiek rendőrök és biztonságiak zömét rendelték a stadionhoz, ám hiába az egyébként profi közbeavatkozás, a várt balhé nem maradt el.

Már az első percekben egymásnak feszült a provokáló vendégtábor a hazai szurkolók egy csoportjával, a különbséget az jelentette, hogy előbbiek a kerítésen kívülről, utóbbiak a kerítésen belülről szitkozódtak. Ezt követően a pécsiek elmentek a stadion közeléből, hogy aztán a lefújásra visszatérjenek: természetesen a hazai drukkerekre vártak, és arra, hogy kicsit megleckéztessék őket, ha már vették a fáradtságot és eljöttek Pécsről. A helyszínen tartózkodó civilekbe és fotósokba belekötöttek, heves gesztikulálások mellett a másik édesanyját szidták, és csak az egyenruhások gyors beavatkozásának hála nem lett véres bunyó az esetből.

 

"Jöttök ti még Baranyába", ordították a vásárhelyieknek a pécsiek - az ilyen szándékos feszültséggenerálás, amelyre nagyon helytelenül a hazai ultrák is reagáltak, egyáltalán nem való a futballpályára, vagy annak közelébe. 

Videók