Van, ahol a leállás ellenére sem csökkentik a fizetéseket

Ugyan a bajnokság szünetel, de az NB II-es Budafok játékosai ugyanúgy megkapják az alapfizetésüket.


A koronavírus-járvány miatt nem csak külföldön, hanem Magyarországon egyaránt leállt a teljes futballélet, a klubok pedig a meccsek hiányában több milliós veszteséget kénytelenek elszenvedni a kieső jegy- és reklámbevételek miatt. Éppen ezért az elmúlt hetekben több csapat is bejelentette, hogy csökkenti a játékosai bérét.

Azonban az NB I-es álmokat szövögető Budafok tulajdonosa, Bélteky Róbert a Nemzeti Sportnak azt nyilatkozta, hogy nem tervezi csökkenteni a labdarúgók alapfizetését.

"A játékosoknak élniük kell valamiből, ez a pénz jár nekik, és egyébként is be volt tervezve az idei költségvetésünkbe az összeg, úgyhogy a futballistáink továbbra is minden hónapban megkapják a szerződés szerint nekik járó bérüket – mondta a Nemzeti Sport megkeresésére Bélteky Róbert. – Nálunk sohasem voltak irreálisan magas bérek, de amit ígérünk, megtartjuk, nálunk sohasem késnek a fizetések egy napot sem, minden hónap ötödikéig ott van a játékosok számláján, és ez így lesz továbbra is.”


Bélteky Róbert, a BMTE nagyvonalú tulajdonosa (Kép: budafokimte.hu)

A magyar-ausztrál tulajdonos bízik benne, hogy jövőre már a legmagasabb osztályban játszhat csapata, amely jelenleg feljutó helyen áll az NB II-ben.

"Az idény előtt is az élvonalba jutás volt a célunk, továbbra is ez. Nem tudjuk még, hogyan fejeződik be a bajnokság, ha egyáltalán lehetséges lesz befejezni, de pillanatnyilag feljutó helyen állunk, bízom benne, hogy az ősszel már az NB I-ben láthatom a csapatot, ehhez pedig minden feltétel biztosítva van.”

Borítókép: budafokimte.hu

Videók