Rajt az NB II-ben: körkép a csapatokról - összeállítás

Visszajut-e a Vasas és a Balmazújváros az NB I-be?


Vasárnap megkezdődik a Merkantil Bank Liga 2018–2019-es idénye. Gyorsfénykép az indulókról.
 
VÁC FC–BUDAFOKI MTE
(III. kerületi TVE-pálya, 18.00)
 
Vác FC (előző idénybeli bajnoki helyezése: 10.): A piros-kékekhez visszatért a korábban Békéscsabára kölcsönadott Dlusztus András, rajta kívül csatlakozott újra az együtteshez Földi Máté, Havasi Dániel, Niedermüller Ákos és Nagy Sándor. Lőrincz Péter Csepelről, Mátyás Zsolt a Honvédtól, Pintér Bence Balassagyarmatról érkezett. A klub megvette az MTK-tól a korábban kölcsönben szereplő Varga Szabolcsot. 
 
Budafoki MTE (14.): Nem volt nagy változás a keretben, négy játékos érkezett, közülük a kölcsönvett Boros Gábornak (Diósgyőr) korábban öt élvonalbeli meccse is volt. A Promontor utcába került még Króner Martin (ZTE), Lakatos Csaba (Szolnok) és a kapus Póser Dániel.
 
BALMAZ KAMILLA GYÓGYFÜRDŐ–DOROGI FC
(Balmazújváros, 18.00)
 
Balmaz Kamilla Gyógyfürdő (OTP Bank Liga, 11.): A kiesés után húsz (!) játékos távozott, közülük nyolcan magyar, ketten külföldi élvonalbeli klubba.Ennek megfelelően rengeteg az új játékos, érdekes, hogy Balázs Richárd kivételével mindenkit kölcsönvett vagy kölcsönből visszakapott a klub. Az újak közül a legrutinosabb a DVSC-vel korábban bajnok kapus, Verpecz István, de Szalai Andrásnak, Papucsek Barnának, Ternován Patriknak és Szabó Balázsnak is van már élvonalbeli rutinja.
 
Dorogi FC (12.): Az egykori bányászklub nyolc játékost elengedett, közülük hatan csak kölcsönben játszottak Dorogon. Érkezett Horváth Gábor (BKV Előre), Nagy István (Békéscsaba), Papp Máté (Nyíregyháza) és Paudits Patrik (ZTE), valamint kölcsönbe Erdélyi Botond (Bp. Honvéd), Hegedűs Márk (Bp. Honvéd) és Zachán Péter (Paks).
 
DUNA ASZFALT TVSE–SOROKSÁR SC
(Tiszakécske, 18.00)
 
Duna Aszfalt TVSE (NB III, Közép-csoport, 1.): Elsősorban fiatal játékosokkal erősített a Merkantil Bank Liga egyik újonca, az érkezők közül a sokat vándorolt Károly Bálint (hajdanán a Puskás Akadémia tagjaként játszott az NB I-ben), s főleg Gréczi Gábor, a korábbi kecskeméti játékos számít rutonosnak. A 25 éves csatár hét évvel fiatalabb öccse, a Bayern München korosztályos csapatát is megjárt Márton is (kölcsönben) Tiszakécskére került. További új szerzemények: Huszti András (Illés Akadémia), Molnár Márk (Sopron), Sirokmán Zoltán (Makó) és Stoiacovici Dávid (Bp. Honvéd, kölcsönbe). Stoiacovici tavaly ősszel az Újpest ellen bemutatkozott az OTP Bank Ligában.
 
Soroksár: Egy fél csapata való játékos távozott, köztük a korábbi válogatott Gyepes Gábor. Öten (Kundrák, Silye, Gera, Csernik, János) visszatértek a Ferencvároshoz, miután lejárt a kölcsönszerződésük. (Aztán akad, aki onnan is már továbbment.)
 

Videók