Pozitív energiákkal telve

Margitics Andor testileg-lelkileg erősen, önkéntes karanténban készül a járványt követő időszakra.


A Budafoki MTE beszámolóját változtatás nélkül közöljük:

BudafokiMTE.hu: Hogy vagy? És a kérdés most elsőként a sérülésedre vonatkozik.

Margitics Andor: Teljesen jól, köszönöm. Március elején, az Ajka elleni mérkőzésen szakadt be a combizmom. Akkor azt mondták, legalább három hetet vesz majd igénybe a felépülésem, erőnléti edzőnk, Balogh Barna programját követve azonban a vártnál jobban haladok. Kontroll ultrahangot ugyan most nem tudunk csinálni, de ha lenne mérkőzés, a hétvégén már pályára léphetnék. Ez egy kis pozitívum számomra a mostani nehéz helyzetben.

A rutinosabb, korábban az NB I-ben is szereplő játékosaink közé tartozol, ám a koronavírus-járvány okozta helyzethez hasonlót még aligha tapasztaltál…

Nem és ami a legrosszabb, hogy nem tudjuk, mikor ér véget ez az időszak. Kénytelenek vagyunk elfogadni, ami körülöttünk történik és felkészülni arra, amikor minden visszatér a régi kerékvágásba. Aggódom a szeretteimért, idősebb rokonaimért, ráadásul gazdasági szempontból is nehéz heteket, hónapokat él a világ. Próbálom ugyanakkor pozitív energiákkal feltölteni magam és a környezetemben lévőket, mert ezt a helyzetet máshogy nem lehet kezelni.

Sportszakmai szempontból mindez mit jelent? Milyenek az otthoni edzések?

Erőnléti szempontból a szinten tartásra törekszünk, Barna jó szakember, remek edzésprogramot rak össze. Labda viszont nincs, hiányzik az öltöző, a többiek társasága. Edzem magamban, elvégzem a feladatokat de így minden sokkal nehezebb, mintha ott lennénk együtt a pályán. Heteken keresztül ebbe bele lehet fásulni, amit mi, profi labdarúgók nem engedhetünk meg magunknak.

Az online térben vagy telefonon tartod a kapcsolatot a csapattársakkal?

Sokakkal napi szinten kommunikálunk és volt egy közös, videós konferenciahívásunk is, amit ebben a helyzetben rendszeressé fogunk tenni. Feldobott minket ez a beszélgetés, az öltöző mókamesterei bedobtak néhány poén, együtt nevettünk, szükségünk volt erre a közösségi élményre.

Szóba került, hogy milyen forgatókönyv szerint fejeződhet be a szezon?

Az edzés az első és ha majd azt mondják, hogy most jön a mérkőzés, akkor készen leszünk. Figyelem a híreket, mert szeretnék naprakész lenni, de egyelőre azt tapasztalom, hogy a döntéshozók tanácstalanok. Ez nem csak a hazai, hanem a külföldi bajnokságok kapcsán is elmondható. Mindenki arra vár, hogy a járvány lecsengjen. Talán az olaszországi állapotokból következtethetünk arra, milyen lefolyása lesz a pandémiának, ám mindez csak találgatás.

Mivel telnek a napjaid az edzésen kívül?

Próbálom úgy alakítani az időbeosztásom, hogy ne szokjak el az eddigiektől és fenntartsak egyfajta napirendet. Az egyetemen, ahol tanulok, online képzés folyik, emellett olvasgatok és az interneten játszom, beszélgetek a barátaimmal. A barátnőmmel ketten vagyunk házi karanténban, jól megvagyunk, együtt főzünk, feltaláljuk magunkat. Egyáltalán nem unatkozom.

Vagyis, ha nem muszáj, te sem mozdulsz ki otthonról?

Nem, itthon maradok. Nem vagyok szakértő, azokat az előírásokat követem, amelyekről a hatóságok tájékoztatnak. Ha ezeket betartjuk, akkor minimalizálni tudjuk a járvány terjedését.

 

Forrás: Budafoki MTE

Videók