Nagyon büszkén állok ebbe bele – Dzsudzsák Balázs

A hazatérő válogatott labdarúgó kendőzetlen őszinteséggel beszélt karrierről, pénzről, a folyamatos kritikákról és a legfontosabbról: hazaérkezett.


Tizenkét év légióskodás után hazatért a magyar labdarúgó-válogatott játékosa, Dzsudzsák Balázs. A hazatérés minden szempontból igaz, hiszen régi "otthonában" Debrecenben folytatja a pályafutását.  A hivatalos bemutatás másnapján a Rádió 1 szerda reggeli műsorának meglepő őszinteséggel nyilatkozott a támadó. 

A beszélgetésből kigyűjtöttük Dzsudzsák Balázs legfontosabb gondolatait és érzéseit, melyeket az eddigi karrierjéről, az őt ért kritikákról és a hazatérésről fogalmazott meg. 


Dzsudzsák és a pénz

„A pénzt azt abban mérem, hogy valaki jó, vagy nem. Ha valaki jó, akkor sok pénzt fog kapni.”

Dzsudzsák a kritikusok céltáblája

"Négy országban 12 évet töltöttem el, távol a barátaimtól a családomtól. Közben folyamatosan alkalmazkodnom kellett különböző kultúrákhoz és természetesen jól is kellet teljesítenem. Ehhez még hozzájön a válogatott. Én nem hiszem, hogy van még egy olyan ország, ahol egy 108-szoros válogatottról megjelennek hasonló, hol kicikiző, hol lejárató írások, arról, hogy én csapat nélkül vagyok. Egy olyan helyzetben, ami egyébként nagyon nehéz mindenki számára a járvány miatt."

„Lehet, hogy megvan a hátulütője annak, hogy sokáig csöndben maradok, hogy nem nyilatkozom és emiatt mindenki azt húz rám, amit akar. Ez az adás kevés arra, hogy az, ami bennem van, azt ki is mondjam, és abszolút nem sértődöttségből beszélek. Rossz az az érzés, hogy én tudom, a családom és a barátaim tudják, hogy ebben mennyi munka van. Aki egy kicsit is focizott, az tudja, hogy milyen döbbenetes munka van ebben". 

„Tudom, hogy majd az lesz, hogy a Dzsudzsák meg van sértődve. Nincsen megsértődve. A futballra fókuszálok, nagyon sok melót fogok beleölni, hogy megmutassam, miért jöttem haza, és miért sikerült 12 évig külföldön játszanom és sikeresnek lennem. Nagy sikernek tartom a pályafutásom!"

A hazatérés

„Nagyon büszkén állok ebbe bele”

"Az aki nem tudja, hol van Nyírlugos, az jöjjön ki Budapestről, majd menjen vissza és nézze meg, hogy mennyire esik a nagyvilágtól, majd nézze meg azt, hogy ebből a  kis faluból hova jutottam.” 

„Az, hogy hozzám Debrecenbe 12 év után, 1500-2000 ember kijött, az mindent elmond, arról, hogy jó helyen vagyok, jó választás volt, jól döntöttem, és rengeteg szeretetet kapok az emberektől.”


A beszélgetés végén Sebestyén Balázs műsorvezető feltette a Dzsudzsák karrierjével kapcsolatos talán legfontosabb kérdést:

- Ha ez a dolog most újraindulna, mondjuk, hogy ott vagy az Eindhovenben, igazolhatnál balra-jobbra, akkor ugyanezeket a döntéseket hoznád? 

- Így van! Ugyanígy döntenék. 

Borítókép és fotó: dvsc.hu

 

Sport365.hu - Marco Rossi így reagált Dzsudzsák átigazolására

 

Sport365.hu - Hivatalos! Dzsudzsák Balázst bejelentette új csapata

Videók