Lipcsei Mourinho melegítőjével és élményekkel telve jött haza Madridból

A Ferencváros NB II-es csapatának vezetőedzője, Lipcsei Péter Madridban járt, ahol a Real trénerétől, José Mourinhotól leshetett el trükköket. A korábbi Fradi-kapitány Facebook oldalán osztotta meg élményeit az érdeklődökkel.


"Óriási élmény volt egy ilyen hatalmas klub szakmai működésébe belepillantani, még ha csak pár napra is - írja Lipcsei a közösségi oldalon. - Amikor Mourinho meglátott, átölelt és azonnal a családról kérdezett. Nagyobbik fiamra, Pepére jól emlékezett, hiszen sokszor látta őt focizni. Természetesen beszélgettünk a szakmáról is, végignézhettem a Real edzéseit, az elejétől a végéig, ami óriási szó, hiszen a tréningeket senki nem látogathatja. Sőt, Mourinho azt mondta, hogy nyugodtan üljek le a kispadon a helyére és figyeljem onnan a gyakorlatokat, ehhez azonban nem vettem a bátorságot….Azt pár nap alatt is láttam, hogy óriási tekintélye van mindenki előtt, ahol megjelenik, ott azonnal vigyázzba vágják magukat az emberek."

A Real Madrid játékosait minden külső hatástól védik, négy sorompón és jó pár biztonsági őrön keresztül lehet csak eljutni Ronaldóék „birodalmába”, ahova a sztárokon kívül csak a kivételezettek tehetik be a lábukat. "Azt talán mondanom sem kell, hogy a körülmények, a létesítmények kifogástalanok. Amikor nincs edzés, szinte egész nap ápolják a gyepet, hogy a lehető legjobb állapotban legyen mindig - írja a szakvezető. - Érdekes, hogy a műfüvet például locsolják, amikor rákérdeztem, hogy miért, azt mondták, azért, mert így sokkal gyorsabb a játék, meg egyébként is kevésbé sérülésveszélyes, mint száraz állapotában."

"Mourinho végig nagyon kedves volt, természetesen közös fotók is készültek, a fényképezés után levette a melegítő felsőjét és nekem adta, ami nem akármilyen ereklye! Úgy érzem, hogy a hatalmas élményen túl, szakmailag is nagyon hasznos volt az út, hiszen a világ egyik legjobb csapatát és edzőjét figyelhettem munka közben" - zárja gondolatait Lipcsei.

Videók