"Legfőbb célunk, hogy Baja városában megmaradjon a minőségi futball"

Négy távozó már biztosan lesz a Bajai Labdarúgó SE együtteséből a télen, ám érkezők is lehetnek. Goretich Krisztián vezetőedző nincs könnyű helyzetben.


A Baja labdarúgócsapata hét megszerzett ponttal az utolsó helyen áll a bajnokságban. Goretich Krisztián vezetőedző elmondása szerint nem adják fel a küzdelmet a másodosztályú tagság meghosszabbítására, amíg erre matematikai esély mutatkozik. Pénz újfent nagyon kevés áll rendelkezésre, de amit lehet megtesznek a bajai futball fenntartásáért.

Goretich Krisztián, a Baja vezetőedzője: "Ez a félévünk eredményekben és pontokban is sikerülhetett volna jobban. Ennek több összetevője is van, egyik ilyen, hogy nagyon fiatal csapatunk. Ebben a fél évben a fiatalság minden előnyét és hátrányát megtapasztaltuk. Voltak remekül sikerült mérkőzéseink, amelyeken a lelkesedésünknek, akaratunknak köszönhetően értünk el sikert, de sajnos voltak olyan bajnokijaink, ahol kiütközött a csapaton a rutintalanság és az ebből adódó hibákat ellenfeleink kegyetlenül kihasználták. Azt sem szeretném elhallgatni, hogy voltak olyan találkozók, ahol a téves játékvezetői ítéletek miatt vesztettünk fontos pontokat. Azonban nem adjuk fel, amíg matematikailag van esélyünk a másodosztályú tagságunk meghosszabbítására, addig küzdünk. Mivel a nyáron a teljes keret kicserélődött, komoly feladat volt, hogy a csapatot felépítsük, ami megítélésem szerint jól halad, s most itt van a két hónapos téli felkészülés, ami alatt még jobban összecsiszolódhat a gárda. A téli felkészülést négy játékos Lógó Zsolt, Dudu, Urlauber István és Szabó Viktor már nem velünk kezdi. Tervezzük, hogy két-három minőségi rutinos játékossal megerősítsük a keretet, de csak olyan játékos jöhet számításba, aki húzóemberré tud válni és maga mögé tudja állítani a fiatalokat. Azonban akár csak a nyáron most is behatároltak az anyagi lehetőségeink. Edzőkollégáimmal egy masszív NB-s bajnokságban szereplő csapat kialakítását tartjuk a legfontosabbnak, hiszen legfőbb célunk, hogy Baja városában megmaradjon a minőségi futball – habár vannak, akik ezt akadályozzák –, hiszen ez a város és klubban pallérozódó gyerekek megérdemlik ezt. A szakmai stáb nevében szeretném megköszönni szponzorainknak a támogatást, akik ebben a félévben segítették munkánkat, valamint nagyra értékelem az utánpótlás edzőinket is, akik fél évig fizetés nélkül is kiváló munkát végeztek korosztályos csapatainknál. A csapat, a szakmai stáb és a vezetőség kellemes karácsonyt és sikerekben gazdag boldog újévet kíván szurkolóinak!"

Videók