Kiesési rangadó Hajdúböszörményben?

Az NB II Keleti csoportjának tizedik fordulójában a REAC gárdája Hajdúböszörménybe látogat.


A hazaiak lendületben vannak, hiszen 2 mérkőzés óta a győzelem mezsgyéjére léptek. A fővárosiak is gazdagítani szeretnék pontjaik számát, így remek mérkőzés várható a hajdúsági településen. A döntetlen egyik csapatnak sem jó, ezért mindkét gárda kettőzött erővel fog harcolni
A hajdúságiak jó formában vannak, hiszen október hónapban még nem szenvedtek vereséget. Sőt, mindkét mérkőzésükön begyűjtötték a három pontot. Mint ismeretes, a Cegléd elleni derbi alkalmával felszabadultak a lelki gátak, azóta ha nem is szárnyalnak a „hajdúk”, de jól és eredményesen is játszanak. Jelenleg a 13. helyet foglalják el a bajnoki versenyfutásban. A fővárosiak épp a hajdú-bihariakat követik, egy ponttal vannak lemaradva tőlük. A pozíciókalapján akár alsóházi ütközetnek is titulálhatnánk a mérkőzést, de mindkét csapat jobb játékerőt képvisel annál, mint, amit a helyezése mutat.

A tavalyi bajnokságban a REC idegenben meglepően sima játékkal, 4-1-re gázolt át a hazaiakon, a fővárosban pedig egy unalmas találkozón született 0-0-s végeredmény.

Amint arról nemrégiben beszámoltunk, a vezetőség nem bírta nézni csapatuk „szerencsétlenkedését”, így október 6-i hatállyal szerződést bontottak a vezetőedző Fórián Zsolttal, és kinevezték trénerré Lajos Ferenc urat. Az új mester győzelemmel debütált a kispadon. Orosházára utaztak két héttel ezelőtt, és Urbin Péter 50. percben szerzett góljával elhozták a három pontot a békés megyei településről. Természetesen Mátyus János együttese ellen is győzelemre játszanak a vendéglátók. A Forma alapján hazai siker valószínűbb, de a REAC nem egyszer tört már borsot aktuális ellenfele orra alá.


A mérkőzést Farkas Ádám vezeti, segítői Pápai Zoltán és ifj. Varga Gábor lesznek. A találkozó kezdési időpontja 14.30 perc.


Kiss László

Videók