Budafoki kiütés! Négyet lőve nyertek ellenfelük ellen

Csizmadia Csaba együttese biztosan nyert a Szlovén Kupa elődöntőse ellen.


A Budafoki MTE írását változtatás nélkül tesszük közzé.


"Nem indult jól a másodosztályú, júniusban Szlovén Kupa-elődöntőt játszó NK Radomlje elleni felkészülési mérkőzésünk Kranjska Gorában. Jobbhátvédünk, Marko Iharos az első percekben rúgást kapott a térdére, így kényszerű okokból cserélnünk kellett.

A váratlan változtatás nem zökkentette ki a ritmusból a mieinket, amely a betömörülő szlovének ellen a 11. percben egy átlövéssel szerzett vezetést. Soltész István a kapuval szemben állva, mintegy 22 méterről lőtt a hálóba. (1-0)

Fölényben futballozó csapatunk még a szünet előtt megduplázta előnyét. Skribek Alen több védőn is átcselezte magát a jobbszélen, majd okosan a rövid sarokba helyezett. (2-0) Szélsőnk negyedik találatát szerezte a felkészülési időszakban.

Fordulást követően, az 56. percben Szabó Máté került főszerepbe. Lendületesen tört be a tizenhatoson belülre, ahol a Radomlje játékosa már csak szabálytalanul tudta megállítani. Szabó az általa kiharcolt büntetőt magabiztosan értékesítette. (3-0)

A 65. percben Kovács Dávid is betalált. Csapatkapitányunk gólja előtt Ihrig-Farkas Sebestyén szerzett labdát, lövése még kipattant a kapusról, Kovács azonban már a kapuba emelt. (4-0)

"Bárki is az ellenfél, komoly fegyvertény, hogy megint nem kaptunk gólt. Sőt, a Radomlje helyzetet sem tudott kialakítani ellenünk" - mondta a lefújást követően Csizmadia Csaba vezetőedző. "Taktikailag stabil együttes ellen játszottunk. Soltész István góljával korán feltörtük a szlovének védelmét és tovább tuduk erősíteni a támadójátékunkat. A lehetőségeink alapján a 4-0 hízelgő eredmény a rivális számára. Reméljük, Marko sérülése nem komoly és hamarosan újra számíthatunk rá."


Felkészülési mérkőzés

Budafoki MTE-NK Radomlje 4-0 (2-0)
Gólszerzők: Soltész I. ('11), Skribek ('38), Szabó M. ('56 - büntetőből), Kovács D. ('65)

BMTE: Póser - Iharos, Romić, Oláh B., Medgyes S. - Filkor, Soltész I. - Skribek, Lőrinczy, Takács R. - Zsóri
Pályára lépett még: Bese B. (k), Margitics, Kirják, Micsinai, Szabó M., Ihrig-Farkas, Kulcsár K., Szebenyi, Kovács D., Fekete

Vezetőedző: Csizmadia Csaba

Borítókép és forrás:
 Budafokimte.hu

 

 

 

Videók