Befürdik-e a Vasas? Idegenben a hibátlanok

Jó kis fordulóra van ma kilátás.


VÁC FC-SOROKSÁR
(Óbuda, 17.30)
Lipcsei Péter együttese kiválóan kezdte az idényt, mindkét eddigi mérkőzését megnyerte, méghozzá idegenben. Az újonc Tiszakécskét 4-0-ra, a tavasszal még az OTP Bank Ligában szereplő Balmazújvárost 2-1-re verte. Most sorozatban harmadszor lép pályára vendégként, még a fentiekben vázoltnál is jobb mérleggel: az előző szezont zárását is figyelembe véve négyből négy mérkőzést nyert május közepe óta idegenben. A Vác ugyancsak veretlen még, előbb pályaválasztóként legyőzte a Budafokot, majd döntetlent játszott Dorogon. A legutóbbi teljes idényben összesen háromszor kapott ki „otthon”, a két feljutótól és a Mosonmagyaróvártól.
 
BALMAZ KAMILLA GYÓGYFÜRDŐ-GYIRMÓT FC
(Balmazújváros, 17.30)
Az előző két teljes idény valamelyikében mindkét csapat szerepelt a legmagasabb osztályban, ha ezt nézzük, rangadó következik. Ugyanakkor a Balmazújváros nagy átalakuláson ment keresztül a nyáron, Horváth Ferencnek teljesen új csapatot kell építenie, amihez idő kell. A gárda az első két fordulóban, egyaránt hazai mérkőzésen, kikapott a Dorogtól és a Soroksártól is. A Gyirmót ezzel szemben remek rajtot vette, mindkét meccsét megnyerte, vezeti a táblázatot. Két újonc ellenfeléből a Kaposvárt idegenben 2-0-ra, a Tiszakécskét otthon 5-0-ra verte meg.
 
DUNA ASZFALT TISZAKÉCSKE-KAZINCBARCIKA BSC
(Tiszakécske, 17.30)
Az újonc két vereséget szenvedett eddig, a Soroksártól négy, a Gyirmóttól öt gólt kapott. Egyik ellen sem tudott gólt szerezni. Az előző idény újonca, a Kazincbarcika az első fordulóban, szoros mérkőzésen 1-0-ra kikapott Nyíregyházán, majd pályaválasztóként, Putnokon, 2-2-vel zárt az újonc Kaposvári Rákóczival. Mindkét csapat az első győzelem megszerzésének reményében lép pályára.
 
KAPOSVÁRI RÁKÓCZI-CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR
(Kaposvár, 19.00)
Az újoncnak az első mérkőzésén túl erős volt a Gyirmót, ellenben a második játéknapon szerzett egy pontot a Kazincbarcika vendégeként. A mosonmagyaróváriak hasonlóképpen szerepeltek eddig, előbb kikaptak Békéscsabán, majd a második fordulóban döntetlent játszottak otthon a Nyíregyháza ellen. A legutóbbi két idegenbeli bajnokijukat, beleértve az utolsó tavaszit is, 0-7-es összesítéssel elveszítették, pedig előtte kilenc mérkőzésen veretlenek maradtak vendégként.
 
NYÍREGYHÁZA SPARTACUS-BUDAÖRS 
(Nyíregyháza, 19.00)
Két szoros mérkőzést játszott eddig a Nyíregyháza, legyőzte a Kazincbarcikát, majd döntetlennel ment haza Mosonmagyaróvárról. Pályaválasztóként a legutóbbi öt bajnokijából négyet megnyert, csak a Cegléd lepte meg. A Budaörs Győrben nyert az ETO ellen a nyitányon, majd Tatabányán döntetlenre végzett a Békéscsabával. Vendégként a legutóbbi négy bajnokiján tíz pontot szerzett.
 

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE-CEGLÉDI VSE
(Békéscsaba, 19.00)
A lila-fehérek jó góllövő-formában kezdték az idényt, előbb hazai pályán 3-0-ra megverték a Mosonmagyaróvárt, majd 2-2-re végeztek a Budaörs vendégeként. Náluk több gólt csak a Gyirmót és a Soroksár ért el eddig. Hazai pályán április 8. óta felváltva nyernek és veszítenek, döntetlent egyszer sem játszottak. A Cegléd 3-3-as döntetlennel rajtolt Csákváron, ami jelzi, idegenben képes gólt, gólokat szerezni. A hazai találkozó rosszul sikerült: a Győri ETO 4-0-ra megverte. A Cegléd 2018-ban eddig mindössze egy idegenbeli bajnokin tudott győzni, Nyíregyházán.
 
WKW ETO FC GYŐR-ZALAEGERSZEGI TE FC
(Győr, 19.00)
Két korábbi bajnokcsapat, az élvonal elmúlt húsz évének két egy-egy periódusban kiemelkedően sikeres szereplője találkozik. Az ETO elrontotta a rajtot, kikapott a Budaörstől, de aztán a Cegléd 4-0-s idegenbeli legyőzésével javított. A ZTE még veretlen, a Siófokot idegenben 3-2-re legyőzte, majd otthon döntetlent játszott a Csákvárral. Az ETO a legutóbbi két hazai mérkőzésén pont nélkül maradt. A ZTE vendégként, egy rossz szériát lezárva, a legutóbbi két meccsén nyert.
 
AQVITAL FC CSÁKVÁR-BSS MONOR
(Csákvár, 19.00)
A Csákvár eddig a döntetlenek csapata, egyedüliként a mezőnyben veretlen és nyeretlen is még. A Cegléddel otthon, a ZTE-vel idegenben játszott döntetlent. Április 15. óta mindössze az előző idény végén kiesett Szeged 2011 ellen tudott győzni pályaválasztóként. Az újonc monori legénység az első mérkőzésén, nagy csatában, kikapott a Vasastól, majd pályaválasztóként legyőzte a Siófokot.
 
BFC SIÓFOK-VASAS FC
(Siófok, 19.00)
Nem sikerült jól a Balaton-parti gárda rajtja, a ZTE elleni hazai vereség után kikapott a Monor vendégeként, s így még pont nélkül áll. A Vasas ezzel szemben százszázalékos, győzött Újpesten a Monor ellen 2-1-re, majd vendégként nyerni tudott (ugyancsak 2-1-re) Budafokon.
 
BUDAFOKI MTE-DOROGI FC
(Budafok, 19.00)
A budafokiak kétszer is kikaptak már, a Váctól és a Vasastól is 2-1-re. A Dorog győzelemmel rajtolt Balmazújvárosban, majd utána hazai pályán döntetlent játszott a Vác ellen. A Budafok a legutóbbi öt hazai mérkőzéséből négyet elveszített, egyet megnyert. A Dorog tavaly szeptember óta csak kétszer nyert idegenben, egyszer májusban a Siófok ellen, majd az első fordulóban Balmazújvárosban.

Videók