Az utolsó percekben dőlt el a három pont sorsa

Drámai győzelem a 95. percben.


Hátrányból fordítva, az utolsó pillanatokban szerzett góllal 2-1-re nyert a Budafok a Soroksár SC otthonában a Merkantil Bank Liga 25. fordulójában.

Sokan talán már elkönyvelték, hogy döntetlennel zárul a mérkőzés, amikor a 95. percben Kulcsár Kornél remekül tekert szabadrúgásból a soroksári kapu elé, a labda pedig a középen érkező Romić Danijelről a hálóba pattant. (1-2) Némi szerencsével, de abszolút nem érdemtelenül szerezték meg a győztes találatot, hiszen a második félidőben jelentős fölényben futballoztak és kijelenthető, hogy sokat tettek a három pont begyűjtéséért.

A Soroksár nem adta olcsón a bőrét, már az egyenlítésért is nagyot kellett küzdeniük, miután viszonylag korán, a 17. percben percben hátrányba kerültünk. Az elé kerülő labdát Szánthó Regő a tizenhatos bal sarkának közeléből, állítgatás nélkül bombázta a rövid felső sarokba. (1-0) Az első negyvenöt percben mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek, a mieink Margitics Andor, Szabó Máté, majd Gohér Gergő révén is eltalálták a hazaiak kapuját, ám az ex-budafoki Abu Attila mindháromszor hárított.

Fordulás után még nagyobb erőket mozgósítottak a gólszerzés érdekében, igaz, a játékrész első helyzete a soroksáriak előtt adódott. Huszák Tamás tisztán lőhetett 15 méterről, de Póser Dániel lábbal védett. Rendkívül fontos pillanat volt ez, mert a folytatásban ellenfelük már nem igazán jelentett veszélyta a kapura.

Az utolsó negyedórához közeledve előbb Horváth Roland közeli fejese után hullott Abu kezébe a labda, majd Kovács Dávid szögletét követően Oláh Bálint és Horváth is egyenlíthetett volna, de a védők mindkétszer a gólvonalról mentettek. A 86. percben viszont megtört a jég: Szánthó buktatta Szabót a tizenhatoson belül, a megítélt büntetőt pedig csapatkapitányunk a tőle megszokott magabiztossággal értékesítette. (1-1) Kovácsnak ez volt a tizenharmadik bajnoki gólja a szezonban.

A rendes játék utolsó perceiben Póser még oldalra ütötte Valencsik Dávid lövését, a hosszabbításban pedig erőfeszítéseik újra siker koronázta. Értékes győzelmet arattak a Szamosi Mihály Sporttelepen és az MTK ajkai vereségének köszönhetően három pontra megközelítettük a listavezetőt.

Merkantil Bank Liga, 25. forduló
Soroksár SC-Budafoki MTE 1-2 (1-0)

Forrás: budafokimte.hu

Videók