Az egykori fradi játékos bizakodva várja a szezonkezdetet

Készen állunk a rajtra.


Vezetőedzőjük, Csizmadia Csaba a jól sikerült felkészülési időszak után bizakodva várja a Csákvár elleni nyitányra és a tavaszra.

BudafokiMTE.hu: Milyen benyomásaid vannak a tíznapos, umagi edzőtábor kapcsán?

Csizmadia Csaba: Azt a munkát, amit elterveztünk, teljes mértékben elvégeztük. Elégedett voltam a játékosok teljesítményével és hozzáállásával, mindenki profi módon, teljes erőbedobással és alázattal végezte a feladatokat. Javítanivaló persze mindig van és lesz, de egységesek vagyunk és készen állunk a Csákvár elleni rajtra.

Mennyire voltál elégedett az edzőmérkőzéseken mutatott játékkal?

Sok mindent viszontláttunk a pályán azokból a dolgokból, amelyeket gyakorolunk. Még nagyobb fegyelemmel és koncentrációval futballoztunk, mint ősszel, ami egy rendkívül pozitív visszajelzés. A győzelmek pedig, még ha tét nélküli találkozókról is beszélünk, egyértelműen erősítenek minket mentálisan.

Három élvonalbeli riválissal is játszottunk. Milyen tanulságokkal szolgáltak ezek a mérkőzések?

Szándékosan erős, kissé eltérő stílusú ellenfeleket választottunk, mert az ilyen meccsekből tanulhatunk igazán. Olyan dolgokat tapasztaltunk meg, amelyekből meríteni tudunk a bajnoki szezonra. Sok mindent vihettünk magunkkal az elmúlt hónapokból is, elemeztük az őszi mérkőzéseinket és igyekeztünk kijavítani a hibákat.

Több fiatal, saját nevelésű játékosunk is a csapattal tartott az edzőtáborba. Ők miként teljesítettek?

Farkas Bálint, Harsányi Dániel és Olasz Bálint már ősszel az első csapattal készültek, Umagban pedig a balszélső Szebenyi Balázs és a belső védő Venczel Zsolt is velünk dolgozott. Mindannyian jó benyomást tettek a szakmai stábra, reméljük, újabb kincsek érkeztek a saját utánpótlásunkból.

Merkantil Bank Liga, 22. forduló
14:00 Budafoki MTE-Aqvital FC Csákvár
BMTE Stadion, 2020. február 2., vasárnap

Forrás: budafokimte.hu

Videók