A bombagól nem ért pontot a Hidegkuti Stadionban-VIDEÓ

Micsinai Miklós távoli lövésével vezetett a Budafok az MTK Budapest otthonában, ám végül 2-1-es vereséget szenvedett a csapat a Merkantil Bank Liga 13. fordulójában.


Gyönyörű kezdéssel indítottak a piros-feketék, de végül az MTK 2-1-re zárta a vasárnapi rangadót. A találkozóról a Budafok saját honlapján számolt be.

Az írást változtatás nélkül közöljük.

Öklök csaptak a levegőbe és tenyerek verődtek össze a vendégszektorban a 7. percben, amikor Micsinai Miklós az elé kerülő labdát állítgatás nélkül, mintegy 20 méterről, ballal bombázta a jobb felső sarokba úgy, hogy Somodi Bence kapusnak esélye sem volt a hárításra. (0-1) Nem vállalunk nagy kockázatot, ha azt írjuk, a szezon egyik legszebb gólja volt és valószínűleg nem csak a helyszínen, hanem a televízió képernyők előtt ülők is elismerően csettintettek 21 éves középpályásunk lövése láttán.


Micsinai a 7. percben bombagóllal indított. Forrás: Facebook/M4 Sport

A huszadik másodpercben a keresztlécről levágódó Lencse László-emelést leszámítva az éllovas MTK Budapest elleni rangadó pontosan úgy kezdődött, ahogy elterveztük. A mieink szervezetten, megilletődöttség nélkül futballoztak, pedig a szombaton Achilles-sérülést szenvedett Filkor Attila kiesése váratlanul jött. Csakúgy, mint az a védelmi rövidzárlat és pechsorozat amely a 20. percben a hazaiak egyenlítését eredményezte. Kovács Zoltán pontatlan passza után Króner Martin próbált becsúszva menteni, de a labda Micsinairól éppen Katona Máté elé pattant, az MTK szélsője pedig 12 méterről a hálóba lőtt. (1-1)

A kék-fehérek támadásban maradtak és kapusunk az első félidő végéig kétszer is nagyot védett. Kovács előbb Lencse éles szögből leadott lövésénél zárta jól a szöget, majd Vass Patrik szabadrúgásánál nyújtózott nagyot és kitolta a labdát a léc alól, a bal felső saroknál. A másik oldalon a gólpasszunkat jegyző Kovács Dávid a 31. percben Kulcsár Kornél elé tálalt, aki kevéssel tekert a kapu fölé.

Fordulás után az MTK enyhe mezőnyfölényben futballozott, a mieink ugyanakkor nem játszottak alárendelt szerepet. Stabilan védekeztünk, amikor pedig nálunk volt a labda, igyekeztünk megfontoltan építkezni. Az ellenfél kapuja előtt kidolgozott lehetőségek számát tekintve nem volt különbség a csapatok között, itt Ihrig-Farkas Sebestyén lőtt jobbról mellé, ott Katona tört balról befelé, majd a rövid sarkot célozta meg, de pontatlan volt.

A 73. percben viszont Lencse vérbeli "ragadozóként" értékesítette helyzetét és Palincsár Martin indítása után 17 méterről, Króner szorításában a bal alsó sarokba lőtt (2-1), amivel az MTK megnyerte a mérkőzést és megőrizte vezető helyét a Merkantil Bank Liga tabelláján. Az utolsó húsz percben csapatunk mindent megtett az egyenlítés érdekében. A csereként beállt Vankó Imre lendületet vitt a játékba és távoli lövéssel veszélyeztetett, Gohér Gergő pedig a ráadásban ígéretes helyről végezhetett el szabadrúgást, de Somodi leért a jobb alsó sarokba tartó labdára.

A három pont a hazaiaké lett, a taps viszont a vendégeknek is szólt a Hidegkuti Nándor Stadionban. Szurkolóink, akik jelentős létszámban kísérték el a fiúkat a Hungária körútra, értékelték játékosaink erőfeszítéseit és azt, hogy tizenkét forduló után az előkelő negyedik helyről várhatjuk a folytatást. Jövő hétvégén a BMTE Stadionban telhetnek meg a lelátók, vasárnap 17 órától a Vác FC-t fogadjuk a Promontor utcában.

Merkantil Bank Liga, 13. forduló
MTK Budapest-Budafoki MTE 2-1 (1-1)
Gólszerzők: Katona M. ('19), Lencse ('73) ill. Micsinai ('7)

MTK: Somodi – Fülöp, Pintér (Deutsch, a szünetben), Varju, Nagy – Palincsár, Mezei (Kanta '86), Cseke – Vass P., Lencse (Simon '74), Katona M.
Vezetőedző: Michael Boris

BMTE: Kovács Z. - Opavszky, Króner, Romić, Kirják (Gohér '81) - Micsinai, Oláh B. - Ihrig-Farkas (Horváth R. '68), Kulcsár K. (Vankó '81), Szabó M. - Kovács D.
Vezetőedző: Csizmadia Csaba

Forrás: budafokimte.hu

Videók